Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Grolsch zorgt voor koud bier binnen handbereik tijdens EK voetbal

Geplaatst op vrijdag 21 mei 2021

We kennen het allemaal: je loopt tijdens een voetbalwedstrijd even naar de koelkast voor een koud biertje, en nét op dat moment wordt die ene legendarische goal gescoord. Ontzettend balen natuurlijk, maar Grolsch komt deze zomer met de oplossing: de Grolsch Beugelkoelkast! Vanaf maandag 24 mei kunnen consumenten een actiecode invullen op https://www.grolsch.nl/ek. Met deze actiecode maken ze kans op één van de 504 Beugelkoelkasten, die 21 dagen lang ieder uur verloot worden. Laat die goals maar komen!

Om ten volste van een biertje te kunnen genieten is de temperatuur belangrijk. De unieke, op maat gemaakte Grolsch Beugelkoelkast is dan ook ontworpen om beugelflessen direct te kunnen serveren zoals het hoort: koud. De koelkast is klein genoeg om naast de bank neer te kunnen zetten, maar groot genoeg om meerdere voetbalfans een wedstrijd lang van bier te kunnen voorzien. Zo hoeft de Nederlandse voetballiefhebber geen minuut van de EK-wedstrijden te missen, en is er altijd koud bier binnen handbereik!

Ieder uur een koelkast

Consumenten kunnen deelnemen aan de actie door een actiekrat (Premium Pilsner of 0.0%) of een actie-sixpack te kopen en de unieke code die hierop vermeld wordt in te vullen op https://www.grolsch.nl/ek. Ze krijgen dan direct te zien of ze gewonnen hebben. De actie loopt van 10 mei tot en met 14 juni. Vanaf 24 mei is het mogelijk om de actiecodes online in te vullen. In totaal worden er 504 koelkasten weggegeven; 21 dagen lang ieder uur één! Meerdere keren deelnemen is toegestaan, maar elke code kan slechts één keer gebruikt worden. 

Gewoon groen

Opvallend aan de Beugelkoelkast is de kleur. Die is namelijk niet oranje, maar ‘gewoon’ zwart met groen. Grolsch heeft er bewust voor gekozen om van de oranjegekleurde gadgets weg te blijven en in plaats daarvan iets aan te bieden waar de bier- en voetballiefhebbers het hele jaar door wat aan hebben. Daarin zijn de twee belangrijkste behoeftes gecombineerd: geen minuut van de wedstrijd hoeven missen, en altijd een koud biertje binnen handbereik hebben. 

Meesters van de plop: Grolsch x Oud Schuim

De beugelflessen zijn overigens niet alleen goed voor het opslaan en drinken van bier, zo blijkt. De heren van de band Oud Schuim, die onder andere bekend zijn van het nummer ‘Sorry voor de Liefde’, weten als geen ander muziek en bier te combineren. Samen ploppen ze de grootste hits op de Grolsch beugelflessen, en speciaal voor het EK brengen zij een bijzondere muzikale ode: het Plop Wilhelmus!