Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Grolsch zet bruine beugel opnieuw in de markt

Geplaatst op dinsdag 18 september 2018

De bruine beugelfles van Grolsch is terug van weggeweest. Vanaf deze week brengt de bierbrouwer haar Grolsch Kruidige Tripel in de bruine beugelfles op de markt. Als eerste bier in de Grolsch Proeverij was deze Tripel tot nu toe alleen tijdelijk verkrijgbaar in vijftig geselecteerde Grolsch horecagelegenheden. Na de vele positieve reacties op dit speciaalbier heeft Grolsch besloten de Kruidige Tripel opnieuw te introduceren. En wel in beperkte oplage in de bruine beugelfles. Een bijzondere fles voor bijzondere genietmomenten, aldus de brouwer. Vanaf vandaag is dit speciaalbier landelijk verkrijgbaar bij supermarkten en slijterijen.

Kruidig en fris
De Grolsch Kruidige Tripel is gebrouwen met kardemom, koriander en citroengras. Door deze combinatie van kruiden heeft het een onderscheidend karakter en frisse smaak. Deze frisheid komt met name door de toevoeging van citroengras. Kardemom en koriander zorgen voor veel smaak. Met een alcoholpercentage van 8,3% behoort dit speciaalbier tot de categorie lichtere Tripels.

Grolsch Proeverij
De Grolsch Kruidige Tripel is het eerste bier van de Grolsch Proeverij in 2017, ontwikkeld door Meesterbrouwer Marc Janssen. De Grolsch Proeverij staat voor een unieke serie speciaalbieren, gebrouwen in de proefbrouwerij. In deze proefbrouwerij experimenteren en innoveren de Grolsch Meesterbrouwers op basis van vakmanschap. De nieuwe creaties van de Meesterbrouwers zijn vervolgens gedurende een bepaalde periode exclusief verkrijgbaar in vijftig geselecteerde Grolsch horecagelegenheden. Als onderdeel van de Grolsch Proeverij wordt bierliefhebbers actief gevraagd naar hun mening over de nieuwe bieren. Op basis van hun feedback bepaalt Grolsch welk bier landelijk wordt geïntroduceerd en of er eventueel kleine aanpassingen aan de receptuur nodig zijn.

Een bijzondere fles voor bijzondere momenten
Meesterbrouwer Marc Janssen: “Geweldig om te horen dat deze Kruidige Tripel zo enthousiast is ontvangen door bierliefhebbers. Het is een verrassend bier door de kruidigheid in combinatie met de frisse smaak. En dat deze Tripel nu in onze bruine beugelfles komt, vind ik extra bijzonder. Speciaalbier hoort natuurlijk in een bruine fles. Maar de beugelfles, ons icoon, maakt het wel heel speciaal. Daar ben ik oprecht trots op!” Grolsch Kruidige Tripel is vanaf vandaag in een beperkte oplage in de beugelfles (0,45L) verkrijgbaar bij supermarkten en slijterijen door het hele land. Consumenten kunnen vanaf oktober ook genieten van dit bier in verschillende Grolsch horecagelegenheden. Vanaf medio december is er een giftpack van dit speciaalbier verkrijgbaar in diverse supermarkten met daarin een Grolsch Proeverij glas.