Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Grolsch Session IPA groot succes en nu ook landelijk verkrijgbaar

Geplaatst op donderdag 19 april 2018

Bierbrouwer Grolsch bracht afgelopen december een nieuw bier op de markt: Grolsch Session IPA. Als derde bier in de Grolsch Proeverij was deze Session IPA tot nu toe alleen op tap verkrijgbaar in vijftig geselecteerde Grolsch horecagelegenheden. Na de vele positieve reacties op dit laag-alcoholische speciaalbier heeft Grolsch besloten de Session IPA vast op te nemen in haar bierportfolio. Vanaf medio april is het bier dan ook landelijk op tap en in fles exclusief bij Albert Heijn supermarkten verkrijgbaar.

Hoppig karakter
Met deze Session IPA speelt Grolsch in op de behoefte van de consument om vaker bewust te genieten met minder alcohol. Tegelijkertijd is diezelfde consument op zoek naar de rijke smaak van speciaalbier. De Grolsch Session IPA heeft deze bijzondere combinatie in zich. Het is een speciaalbier met een laag alcoholpercentage van 3,5%. Door het gebruik van vier verschillende hopsoorten heeft het een hoppig karakter. Het bier is fris en fruitig van smaak met tonen van citrus en passiefruit.

Grolsch Proeverij
De Grolsch Session IPA is het derde bier in de Grolsch Proeverij, ontwikkeld door Meesterbrouwer Marc Janssen. De Grolsch Proeverij staat voor een unieke serie speciaalbieren, gebrouwen in de proefbrouwerij. In deze proefbrouwerij experimenteren en innoveren de Grolsch Meesterbrouwers op basis van vakmanschap. De nieuwe creaties van de Meesterbrouwers zijn vervolgens gedurende een bepaalde periode exclusief verkrijgbaar in vijftig geselecteerde Grolsch horecagelegenheden. Als onderdeel van de Grolsch Proeverij worden bierliefhebbers actief gevraagd naar hun mening over de nieuwe bieren. Op basis van hun feedback bepaalt Grolsch welk bier landelijk wordt geïntroduceerd en of er eventueel kleine aanpassingen aan de receptuur nodig zijn. Grolsch Session IPA is vanaf medio april in een 3-pack fles 3x 30cl exclusief verkrijgbaar bij Albert Heijn supermarkten door het hele land.