Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Grolsch introduceert donker alcoholvrij speciaalbier: Herfstbier 0.0%

Geplaatst op maandag 14 september 2020

Als eerste grote bierbrouwer in Nederland introduceert Grolsch een donker alcoholvrij bier. Grolsch biedt hiermee als marktleider in het Herfstbiersegment een verantwoord alternatief voor het najaar. Na een eerste testfase, waarin het alcoholvrije Herfstbier goed is ontvangen door consumenten, brengt Grolsch dit bier nu landelijk op de markt. Met deze introductie speelt Grolsch in op de groeiende vraag naar alcoholvrije bieren in Nederland.

Grolsch Herfstbier 0.0%

Waar bestaande alcoholvrije (speciaal)bieren voornamelijk verfrissend van smaak zijn, is Grolsch Herfstbier 0.0% juist verwarmend van smaak. Dit maakt het een perfect speciaalbier om verantwoord te genieten op donkere, herfstige dagen. Grolsch Herfstbier 0.0% heeft een diepe robijnrode kleur en een stevige, mokka kleurige, schuimkraag. Meesterbrouwer Guy Evers is, dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechnieken, geslaagd in zijn missie om volle smaken als karamel en rozijnen te creëren. Precies wat de consument zoekt in het najaar. 

‘Grolsch Proeverij’

Vorig najaar werd Grolsch Herfstbier 0.0% uitgebracht als onderdeel van de Grolsch Proeverij. Het bier was exclusief verkrijgbaar in proeverijcafés verspreid over het land en tijdens de Military in Boekelo, dat bekend staat als één van de grootste bokbierevenementen in Nederland. Als onderdeel van de Grolsch Proeverij werd bierliefhebbers actief gevraagd naar hun mening over dit nieuwe alcoholvrije bier. De behoefte van de consument aan een alcoholvrij najaarsbier was overduidelijk. Op de smaak werden enkele verbeterpunten aangedragen. Meesterbrouwer Guy Evers werkte daarom de afgelopen maanden aan de balans tussen zoet en bitter en optimaliseerde het verwarmende effect: “Door de toevoeging van een natuurlijk chili-extract worden de smaakpapillen geprikkeld en proef je warme tonen. Door de kenmerkende volle smaak is het 100% genieten met 0% alcohol, aldus Guy. 

Verkrijgbaarheid 

Met de landelijke introductie van Grolsch Herfstbier 0.0% speelt Grolsch in op de groeiende populariteit van alcoholvrije bieren in Nederland. Grolsch Herfstbier 0.0% is het verantwoorde alternatief voor een verwenmoment in het najaar. Vanaf deze week is Grolsch Herfstbier 0.0% landelijk verkrijgbaar bij diverse supermarkten in 6-pack en in horecagelegenheden op fles.