Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Grolsch en Talpa Network lanceren Grolsch 0.0 FM

Geplaatst op maandag 26 april 2021

Normaliter zegt Grolsch ‘proef karakter’ maar dankzij een nieuwe samenwerking met Radio Veronica is het karakter van Grolsch nu ook te horen. Grolsch 0.0 FM, een digitaal radiostation waarvan de audio 100% is opgenomen in de brouwerij van Koninklijke Grolsch in Enschede, is vanaf vandaag te beluisteren in de Radio Veronica-app, op radioveronica.nl en via JUKE. Een digitaal radiostation met rustgevende biergeluiden zodat je kan genieten van het moment, op elk moment.

Misschien is het de tijdsgeest of het gevolg van een wereldwijde pandemie, maar er lijkt vandaag de dag meer behoefte te zijn om eigen geluks- en rustmomenten te creëren. De één doet dat met meditatie, de ander met sporten of luisteren naar een podcast. Het doel is in alle gevallen hetzelfde, een moment waarin je even vertraagt. Of om in Grolsch-termen te spreken: momenten waarop je eens niet de volle 100%, maar de volle 0.0% geeft. Om deze 0.0%-momenten te faciliteren lanceerde Grolsch in samenwerking met Radio Veronica Grolsch 0.0 FM: een digitaal radiostation met rustgevende biergeluiden zodat je kan genieten van het moment, op elk moment.  

Unieke Grolsch-geluiden

Op Grolsch 0.0 FM is 24 uur per dag en zeven dagen per week een sonic bier experience te horen. Het openen, inschenken en het blazen op een bierflesje, ze komen allemaal voorbij. De audio is speciaal voor 0.0 FM opgenomen in de brouwerij van Grolsch in Enschede: zo zijn de 0.0%-bierflesjes (zoals 0.0% Radler en de Weizen 0.0%) de instrumenten en worden de koperen brouwketels gebruikt als klankschalen. Om de lancering te ondersteunen staat Radio Veronica in week 17 in het teken van Grolsch 0.0 FM. In elk programma hoor je een bekende track geblazen op een Grolsch 0.0%-flesje. Luisteraars die het nummer correct raden maken kans op een week in de Grolsch Camper (uit de commercial) met zakgeld.

Grolsch 0.0 FM: voor elk moment van de dag

Ellen Slaa Kamphuis, Brand Manager Grolsch: “We zijn net gestart met de nieuwe Grolsch alcoholvrij campagne op TV en daar wilden we graag iets ludieks aan toevoegen. Door dit digitale radiostation is ons 0.0% bier de komende maanden niet alleen te proeven en te zien, maar ook te horen. Een unieke Grolsch-beleving waar je op elk moment van de dag van kunt genieten!.”

Grolsch 0.0 FM is te beluisteren via de Radio Veronica-kanalen en de komende maanden te beluisteren via JUKE, en hiermee beschikbaar op (bijna) alle devices: van smartphone tot smart speakers, van Sonos tot Apple carplay. 

Grolsch 0.0 FM is onderdeel van de Grolsch Proef Karakter-campagne die momenteel loopt. Naast de radio-actie worden er ook spotjes op de andere radiozenders van Talpa Network en social media ingezet. Grolsch 0.0 FM is in samenwerking met Talpa Media Solutions & het Bureau ontwikkeld.