Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Grieks MTB op Nederlandse markt met Vergina premium lager

Geplaatst op woensdag 15 mei 2019

Macedonian Thrace Brewery (MTB) introduceert haar Vergina premium bier op de Nederlandse markt. Hiermee is Nederland het 13eland waar Vergina verkrijgbaar is. Import en distributie wordt verzorgd door Greek Foodtales in Utrecht. Vergina is het premium biermerk van het familiebedrijf MTB dat in Griekenland bekend staat om zijn internationaal geprezen ambachtelijke bieren, het gebruik van hoogwaardige lokale ingrediënten en zijn innovatieve contractuele landbouwprogramma’s.

Vergina bier is inmiddels verkrijgbaar bij de GEPU groothandel in Utrecht. Op vrijdag 17 mei vindt het feestelijke introductie feest plaats in het Tobacco Theater, in Amsterdam.

Demetri Politopoulos, MTB’s director of Business Development: “De uitrol van Vergina in Nederland is de logische volgende stap in onze Europese expansiestrategie. De Nederlandse biermarkt kenmerkt zich door dynamiek en innovatie en we zijn ervan overtuigd dat de veeleisende Nederlandse consument die kwaliteit en variatie eisen tegen een concurrerende prijs – met name in de leeftijdscategorie van 25 tot 35 – ons premium gebrouwen bier zullen omarmen.”

Vergina is het premium biermerk van het familiebedrijf MTB dat in Griekenland bekend staat om zijn internationaal geprezen ambachtelijke bieren, het gebruik van hoogwaardige lokale ingrediënten en zijn innovatieve contractuele landbouwprogramma’s. Michael en Demetri Politopoulos keerden in 1996 terug vanuit New York naar Griekenland om MTB op te richten. Vergina bier, gebrouwen in strikte overeenstemming met het Duitse Reinheitsgebot, onderscheidt zich door de soepele en goed afgeronde smaak en heeft een groeiend aantal toegewijde fans en verkooppunten over de hele wereld.