Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Gouden Fust Heineken voor Hotel Café Restaurant de Kroon in Wissenkerke

Geplaatst op vrijdag 15 februari 2019

Hotel Café Restaurant de Kroon heeft het Gouden Fust 2018 gewonnen en mag zich een jaar lang de beste horecazaak van Nederland noemen. De Kroon ‘blinkt uit in de kwaliteit van gastheerschap, service en bierbehandeling’, aldus het juryrapport. Ondernemersechtparen Baaij en De Looff, eigenaren van de Kroon, namen de prijs in ontvangst. Het Gouden Fust is onderdeel van het kwaliteitsprogramma ‘Goed Getapt’ van HEINEKEN Nederland, waarbij verschillende mystery guests gedurende het jaar horecazaken beoordelen op alle facetten van het vak.

John Baaij is bijzonder trots op de prijs en de waardering voor De Kroon: “Voor ons is het winnen van het Gouden Fust een ‘bekroning’ op ons werk en een verdienste van het hele team! Mede dankzij het Goed Getapt programma blijven wij als team altijd gestimuleerd onze gasten de beste service te bieden en de beleving en kwaliteit centraal te stellen. Geweldig dat dit met deze prijs wordt bevestigd.” Ben de Putter, regiodirecteur HEINEKEN Nederland van Zuidwest-Nederland: “Hotel Restaurant Café De Kroon is de terechte winnaar over 2018. Er hangt een heerlijke Zeeuwse gastvrijheid en de onderneming blinkt uit in service en beleving. De gast staat hier altijd centraal. Het is daarnaast een populaire bestemming op Noord-Beveland voor bijvoorbeeld veel fietsers om even bij te komen en te genieten van bijvoorbeeld een heerlijk Brand seizoensbier.”

HEINEKEN Nederland faciliteert al meer dan twaalf jaar trainingen en workshops voor horecazaken door heel Nederland. Op die manier probeert de brouwer samen met de ondernemer de gasten optimaal te bedienen en er voor te zorgen dat goed getapt pils, speciaalbier, cider en alcoholvrij bier op de juiste manier geserveerd worden. Dit zorgt voor tevreden gasten die hopelijk vaker terugkomen. Het Zilveren Fust 2018 ging naar Café De Coehoorn in Grave en het Bronzen Fust 2018 was voor Het Hoofdkantoor in Steenbergen.