Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Gouden en zilveren medailles voor Gouverneur-bieren van Lindeboom

Geplaatst op zaterdag 3 april 2021

Twee gouden en een zilveren Award kent de Duitse vakjury van de gerenommeerde Meiniger’s International Craft Beer toe aan drie Gouverneur-bieren van Lindeboom Bierbrouwerij uit Neer. Gouverneur Dubbel én Gouverneur Tripel ontvingen beide de Gouden Award. Gouverneur Stout op Hout won zilver.

Prestigieuze Duitse competitie

“Voor heel het team van Lindeboom en zeker voor onze brouwers een enorme stimulans in deze coronatijd”, meldt Lindeboom-directeur Paul Joosten. “De International Craft Beer Award is een prestigieuze competitie. Het winnen van drie Awards met onze Gouverneur-bieren maakt ons meer dan trots.”

Gouverneur speciaalbier

De bewuste bierliefhebber kan kiezen uit meerdere verfijnde en krachtige smaken van het assortiment van Gouverneur-bieren. Er zijn in totaal vijf Gouverneur-bieren. De Gouden Gouverneur Tripel is de zwaarste jongen uit de range van Gouverneur-bieren. Recent met vernieuwde, kruidige receptuur gebrouwen. De eveneens ambachtelijk gebrouwen Gouden Gouverneur Dubbel en Zilveren Gouverneur Stout op Hout zijn beide onderscheidend in biertypes. De Dubbel heeft een fluweelzachte karamelsmaak en de Gouverneur Stout op Hout is een tikkeltje eigenzinnig door zijn lagering op eikenhout. Wat vooral telt, volgens Lindeboom: ‘Proeven is belangrijker dan winnen.’ Gouverneur-bieren zijn verkrijgbaar in supermarkt en slijterij. En hopelijk ook snel weer in de horeca.