Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Goud voor Averbode Abdijbier en Delirium Tremens in Frankfurt

Geplaatst op maandag 23 april 2018

Vorige week kwamen in Frankfurt bier- en wijn connoisseurs samen om niet minder dan 2250 producten uit 40 landen te proeven en keuren. 1 van de grote winnaars was brouwerij Huyghe: zowel Averbode Abdijbier en Delirium Tremens wonnen immers een gouden medaille, respectievelijk in de categorieën Pale Ale – Abbey Belgian-Style Blond en Pale-Ale–Belgian Style Triple. Meteen de 4de en 5de medaille voor Huyghe dit jaar.

Norbertijnengemeenschap
Sinds Averbode Abdijbier in 2013 op vraag van de norbertijnengemeenschap in Averbode door brouwerij Huyghe werd gecreëerd, kende het blonde bier een stijle opgang. In eigen land kreeg het snel een grote schare fans, en ook in het buitenland valt het bier in de smaak. Averbode Abdijbier is één van de kernmerken van de brouwerij en dus één van de sterke pijlers in het exportbeleid van Huyghe.

Uniek smaakpalet
Het bier won de afgelopen jaren ook tal van bier awards. Het goudgele multigranenbier – gerstemout, spelt, haver – van 7,5%, dat ook dry hopping ondergaat en een nagisting op fles krijgt, heeft een bijzonder unieke smaak. Het is een bier dat bloemig geurt en een zweem van zoetigheid en fijne hoparoma’s heeft, met een frisse, volle en bittere afdronk. En dat unieke smaakpalet is ook de juryleden van de Frankfurt International Trophy niet ontgaan. Zij bekroonden Averbode Abdijbier met een gouden medaille in de categorie Pale Ale – Abbey Belgian-Style Blond.

Alweer
Maar ook Delirium Tremens viel opnieuw in de prijzen en dat niet voor het eerst. De lijst met awards voor het bier met de roze olifant is ontelbaar lang geworden. En in Frankfurt schoot het bier opnieuw de hoofdvogel af met een gouden medaille. Deze medaille is meteen al de 5de voor de brouwerij dit jaar. Alain De Laet, CEO van de brouwerij, is blij met de medailles voor Delirium Tremens en Averbode: “Hoewel Delirium Tremens ons belangrijkste product blijft, staat Averbode Abdijbier ook voor alles wat onze brouwerij kenmerkt: traditie, authenticititeit, duurzaamheid en kwaliteit. Daarom ben ik des te blijer dat uitgerekend dit bier ook nog eens in de prijzen valt.”