Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Gimmert Gist Speciaal Bierfestival: de 7e editie

Geplaatst op maandag 12 juni 2023

Op zondag 9 juli 2023 wordt alweer de zevende editie van het Gimmert Gist Speciaal Bierfestival georganiseerd. Gimmert Gist is een initiatief van een groep enthousiaste bierliefhebbers uit Gemert, in samenwerking met Gij&Ik. Zoals altijd staan mooie en kwalitatief hoogstaande bieren uit de streek in het middelpunt.

De volgende brouwerijen nemen hun lekkerste bieren mee: Brouwerij Uthoka, Hooglander Bier, Brouwerij Gradoen, Brouwerij Holevoort, Eeuwig Zonde, R.K.T.B. Handels Hoop, Milky Road Brewery, Rabauw Craft Beer, Muifelbrouwerij, Brouwerij d’n Drul, Strieper Craft Beer Company, Brouwerij de Gieterij, Brouwerij de Grieze, No32 en Microbrouwerij de Rijpelaer.

De unieke locatie op het Ridderplein in Gemert tegenover een middeleeuws kasteel in combinatie met live muziek en goed eten moet zorgen voor een bruisend festival voor jong en oud. Om 13.00 uur zullen de eerste vaten door de diverse brouwers aangeslagen worden, waarna er tot 19.00 uur meer dan 80 verschillende bieren geproefd kunnen worden. Bezoekers kunnen bij binnenkomst een proefglas kopen om vervolgens kennis te maken met al het moois dat er in onze nabije omgeving wordt gebrouwen. Ook voor de liefhebbers van non-alcoholische drankjes valt er dit jaar genoeg te proeven. Zo presenteren ze voor het eerst: Untamed Kombucha. Deze enthousiaste Gemertse brouwer maakt kombucha met een frisse en lichtzoete smaak. Daarnaast is er ook nog frisdrank en alcoholvrij bier verkrijgbaar. Uiteraard kan er ook gewoon gebruik gemaakt worden van de diverse terrassen aan het Ridderplein.

Het festivalterrein bezoeken is gratis. Om te proeven kan er een proefglas worden gekocht voor €10,50 (dagverkoop €12,50). Dit is inclusief het vullen van het proefglas met één van de meer dan 80 bieren.

Gimmert Gist – Speciaal Bierfestival

Zondag 9 juli 13.00u – 19.00u

Ridderplein in Gemert

www.gimmertgist.nl & www.facebook.com/gimmertgist € 10,50 inclusief glas, flyer en 1 proefbier (dagverkoop €12,50)