Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Geusz! uit Zoetermeer komt met Geusz! Oker

Geplaatst op dinsdag 18 februari 2020

Op maandagavond 17 februari vond in de kleine zaal van het Stadstheater van Zoetermeer de officiële, feestelijke presentatie plaats van bier nummer 4 in het vaste assortiment van SanVoPed’or. Naast Geusz! Blond, Geusz! Dubbel en Geusz! Tripel is er nu de Geusz! Oker, een laagalcoholisch, fris bier van 3,2%, gebrouwen door de Belgische brouwerij Boelens.

SanVoPed’or is ontstaan in het brein van een groep vrienden die eind jaren ‘70 / begin jaren ‘80 in het oude dorp van Zoetermeer woonden en daar met grote regelmaat samenkwamen. De naam SanVoPed’or is altijd in stand gehouden, net als de vriendengroep. De mannen van SanVoPed’or, Ron, Remi, Michael en Rob, hebben zich anno 2015 ten doel heeft gesteld om Zoetermeer en Nederland te verrijken met een kwaliteitsbier en bedachten Geusz!. Met Geusz! gaat het niet om geld, maar om samen en met anderen te genieten van een goed product.

De Geusz bieren worden gebrouwen in het Belgische Belsele door Brouwerij Boelens. Kris Boelens was hoogstpersoonlijk naar Zoetermeer gekomen om het bier te introduceren en van de ± 100 aanwezigen te horen wat zij er van vonden. En hij hoorde dat het goed is. Zoetermeer en Nederland zijn weer een heerlijk, lokaal bier rijker.