Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Gepensioneerde Gerard van den Broek koninklijk onderscheiden

Geplaatst op vrijdag 24 september 2021

Vrijdag 24 september 2021 vond op de Hertog Jan Brouwerij in Arcen een groot feest plaats. Meesterbrouwer Gerard van den Broek is met pensioen en hij vierde zijn afscheidsfeest met familie, vrienden en goede relaties in een grote feesttent. Na vele aandoenlijke speeches van collega’s was het de beurt aan burgemeester Paul Verhoeven van de gemeente Heeze Leende, de woonplaats van Gerard. De burgemeester was naar Arcen afgereisd en verraste de sympathieke brouwer met een koninklijke onderscheiding, niet alleen vanwege zijn grote verdiensten in de bierwereld maar ook voor het vele vrijwilligerswerk dat Gerard al jaren doet.

Het feest/de receptie was drukbezocht, maar tegelijkertijd ook een heel intiem evenement met alleen genodigden die Gerard zelf op de lijst had gezet. Bijna al zijn oud-collaga’s waren er, vanuit de tijd dat Gerard het vak leerde bij de Dommelsche Bierbrouwerij in Valkenswaard, tot zijn start en finish bij Hertog Jan in Arcen. Vele anekdotes werden opgehaald en duidelijk is dat Gerard als ‘mensen-mens’ erg geliefd is bij de mensen om hem heen. Vanwege zijn kritische houding, zijn expertise, maar vooral vanwege zijn sociale betrokkenheid.

Nestor-brouwer

Afgelopen decennia is Gerard van den Broek als meesterbrouwer van Hertog Jan ook uitgegroeid tot boegbeeld van het merk en de brouwerij. In vele reclamecampagnes was Gerard zichtbaar, recent nog met de nieuwe Grand Prestige Vatgerijpt-editie 2021. Door moederconcern AB InBev werd Gerard tijdens zijn afscheidsfeest benoemd tot nestor-brouwer. Een nieuwe term die aangeeft dat Gerard dan wel met pensioen is maar zeker nog met enige regelmaat in Arcen te zien zal zijn.