Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Gelato IPA van Brothers in Law

Geplaatst op woensdag 21 juni 2023

Utrechtse ondernemingen ijssalon Roberto Gelato en brouwerij Brothers in Law slaan de handen weer ineen om een nieuwe versie te maken van de succesvolle Gelato IPA. Dit jaar heeft de romige NEIPA de heerlijke smaken van perzik en framboos en is het recept nog beter. De zwagers van Brothers in Law brouwen door het jaar heen verschillende special editions, altijd te proeven in hun Taphouse op het Ledig Erf. Roberto maakt dan weer wekelijks zijn Mai Prima, dit zijn smaken ijs die hij nog nooit eerder heeft gemaakt.

Vanuit dit enthousiasme voor experimenteren komen beide ondernemers samen om de Gelato IPA te maken. Een perfect bier voor op het terras, of in combinatie met het bierijs dat Roberto zal maken. Deze mooie samenwerking vieren ze zaterdag 8 juli bij het Brothers in Law Taphouse met live muziek, een ijscokar en heerlijke bijpassende gerechten op de menukaart. Het bier is daarnaast te koop bij alle speciaalbier winkels in Utrecht en te drinken bij verschillende horecazaken. En het bier is vanaf 8 juli een week lang in ijsvorm te proeven bij Roberto Gelato!

De ijssalon Robert Gelato is een begrip in Utrecht. De ijssalon viel regelmatig in de prijzen. Zo won Roberto al eens de gouden ijsspatel in 1993 en in 2019/2020 de prestigieuze Coppa d’Oro, nadat hij in 2016/2017 al zilver won. Ook stond de ijssalon in 2018 in de top 20 Europese ijssalons van The Guardian. Brothers in Law Brewing is de brouwerij van de zwagers Tim Freriks, Tim Teitink en Felix Schnetz. Zij besloten na enige tijd in de bierwereld te hebben gewerkt gezamenlijk craftbier te brouwen. “We zoeken grenzen op maar houden respect voor de stijl van het bier. We houden van experimenteren met nieuwe en oude stijlen en ingrediĆ«nten, maar alleen als het bier dit toe laat. Want bier moet bier blijven”.