Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Gebrouwen door Vrouwen maakt een alcoholarm bier ‘Bloesem Bluf 0.5%’

Geplaatst op dinsdag 6 juni 2023

De alcoholvrije biermarkt groeit al een paar jaar explosief en 1 op de 15 bieren is nu alcoholvrij. 11% van de speciaalbiermarkt heeft een lager alcoholgehalte (tussen 0,5% en 3,5%). Een perfect moment voor Gebrouwen door Vrouwen om met een eigen versie van deze biervariant te komen, de eerste met een vrouwelijke touch! Bloesem Bluf is een non-alcoholic blond bier van 0,5%. Het recept is gebaseerd op het bekendste bier van de vrouwen: Bloesem Blond, een blond bier met vlierbloesem.

Uniek in de markt want het aanbod alcoholvrije/alcoholarme blond bieren is erg klein. Er worden vooral pilsners, witbieren en IPA’s zonder alcohol gemaakt. Bloesem Bluf wordt verpakt in blik, zo stop je hem makkelijk in je tas mee naar het park of het strand. Blik is beter voor het bier (want er komt geen licht bij) en extra duurzaam sinds het wordt ingezameld via Statiegeld Nederland.

Wil jij je als kameleon tussen de feestvierders bewegen? Dan is dit bier jouw party partner! Vanaf 12 juni verkrijgbaar in de webshop van Gebrouwen door Vrouwen, bij slijterijen en in de horeca.