Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Gebrouwen door Vrouwen en Toast Ale komen met twee nieuwe bieren

Geplaatst op donderdag 14 april 2022

Gebrouwen door Vrouwen en Toast Ale (UK) hebben samen twee nieuwe bieren gebrouwen met overtollig brood: ‘Toasty Blond’ en ‘Grapefruit Pale Ale’. Op Earth Day (22 april) worden de nieuwe bieren gelanceerd om het bewustzijn rond voedselverspilling te vergroten. Van elke verkochte fles wordt 10 cent gedoneerd aan Stichting Taste Before You Waste.

Gebrouwen door Vrouwen werkt samen met Toast Ale, een ambachtelijke brouwerij uit Londen die brouwt met overtollig vers brood, om het bewustzijn rond voedselverspilling te vergroten. Samen brouwden ze twee limited edition bieren.

‘Toasty Blond’ (6,2%) is een fris blond bier in Belgische stijl en ‘Grapefruit Pale Ale’ (4,6%) is een lichte en verfrissende Pale Ale met tonen van grapefruit. Beide bieren zijn gebrouwen bij Brouwerij Jopen in Haarlem met overtollig brood van bakkerij Fuite uit Apeldoorn. Het brood vervangt een deel van de mout, hierdoor wordt minder graan gebruikt en zo verminderen de brouwers het graanverbruik in dit bier.

Gebrouwen door Vrouwen doneert 10 cent per verkochte fles aan ‘Taste Before You Waste’. Taste Before You Waste is een stichting gevestigd in Amsterdam. Zij hebben als missie het verminderen van voedselverspilling door consumenten te inspireren en kennis te delen over verantwoorde en afvalvrije consumptie. Voedselverspilling verminderen is belangrijk bij het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen en ontbossing, voedselsystemen zijn namelijk verantwoordelijk voor een derde van de broeikasgasemissies en 80% van de ontbossing.

De bieren zijn in beperkte oplage gebrouwen en worden vanaf Earth Day (22 april) exclusief verkocht via Picnic (online supermarkt). De primeur om de bieren te proeven is tijdens het Taste Before You Waste-diner met bierproeverij op woensdag 20 april. Dit event is een speciale editie van het wekelijkse ‘Wasteless diner’ waarbij wordt gekookt met eten dat anders zou zijn weggegooid. Tickets kunnen vanaf 14 april in de voorverkoop gekocht worden. De twee duurzame bieren zijn vanaf 22 april ook van de tap verkrijgbaar bij de Gebrouwen door Vrouwen BAR, hier wordt de lancering die dag gevierd met een release party vanaf 17.00 uur. Bij de release party worden verse snacks gemaakt van voedseloverschotten, bereid door Taste Before You Waste.