Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Flitspopper bier: de eerste Sour IJsbock blend ter wereld

Geplaatst op maandag 26 augustus 2019

Een wel heel bijzonder bier is ontstaan uit de vriendschap tussen de Gulpener Bierbrouwerij en Oedipus Brewing: FLITSPOPPER. Flitspopper is de eerste Sour IJsbock blend ter wereld. Op 30 augustus wordt het nieuwe bier bij Café De Ceuvel in Amsterdam officieel geïntroduceerd.

Sour IJsbock is nieuw. Het idee ontstond toen de brouwers van Oedipus op bezoek waren in Gulpen. Uit gezamenlijke fantasie kwam het concept voor Sour IJsbock: een blend van half dryhopped kettle Sour en half biologische IJsbock – op twee locaties gebrouwen, en samengebracht in één ketel. Dat was nog niet eerder gedaan. Het resultaat van dat avontuur is Flitspopper – een uniek en waanzinnig bier met 7,5% alcohol en een frisse, fruitige, funky smaak. Gulpener en Oedipus zijn allebei trots op het resultaat. En omdat er geen betere manier is om dat te vieren dan door samen een glas bier te drinken, doen ze dat op vrijdag 30 augustus bij Café de Ceuvel in Amsterdam. Gulpener slaat samen met Oedipus het vat aan in een klein besloten feestje voor pers en genodigden.

Collaboration Brews

Samenwerking leidt tot experimenten en fantastische nieuwe ideeën. Flitspopper is inmiddels Gulpeners achtste collaboration brew met een collega craftbrouwer. Eerder werkten ze onder andere samen met Uiltje Craft Beer, BOM Brewery, Brouwerij De Prael, Texelse Bierbrouwerij, Bierbrouwerij Mommeriete, Kompaan Bier en Van de Streek Bier. Sommige daarvan werden zo’n succes dat ze inmiddels in het vaste assortiment van Gulpener zijn opgenomen, zoals ‘Aan lager wal’ en ‘Spicy Roger’.