Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Fietsbier Kwaremont heeft nieuwe koerswagen, inclusief wielerdeuntje

Geplaatst op woensdag 23 februari 2022

Zaterdag 26 februari start het nieuwe wielerseizoen en stelt Kwaremont bier als trouwe partner van Flanders Classics voor het eerst hun nieuwe koerswagen, inclusief jingle, voor aan het grote publiek. Het gekende fietsbier is niet enkel aanwezig bij de belangrijke voorjaarskoersen, maar ondersteunt ook enkele onafhankelijke koersen zoals Kuurne-Brussel-Kuurne en de E3 Saxobank Classic. Niet toevallig twee topkoersen die gereden worden in de streek rond Brouwerij De Brabandere waar het pittig blond bier gebrouwen wordt.

“Kwaremont en de koers zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We zijn al jaren partner bij de belangrijkste koersevents in België en dit jaar wilden we dit partnership op een vrolijke manier in de verf zetten”, aldus marketing- en salesmanager Stijn Vermoere. “Net zoals wielrennen mensen verenigt, doet Kwaremont bier dat ook. De spirit van de koers sluit mooi aan bij onze waarden.”

Geen koerswagen zonder jingle

We kennen allemaal nog het iconische Rodania-deuntje die de passage van de koers aankondigt. Kwaremont komt op de proppen met een nieuwe jingle om de toeschouwers enthousiast te maken: een activerend trompetje gevolgd door een ludieke zinsnede vormt vanaf nu het geluid van de koers. “De koers is hier, tijd voor Kwaremont bier” zal door de boxen op de feloranje koerswagen schalmen. Kwaremont is een pittig blond bier en dus heeft de koerswagen net zoals het bier ook een pittig kantje: het opvallend oranje op de auto zal de toeschouwers en supporters langs het parcours opfleuren.

Kwaremont 6,6 Spring Classics challenge

Koersen waar Kwaremont officieel partner is, kunnen bovendien genieten van een extra competitie:  de ‘Kwaremont 6.6 Spring Classics challenge’. Met deze ludieke competitie wil Kwaremont ook de minder gekende coureurs in de bloemetjes zetten tijdens de beleving die op en rond de koersen hangt. De renner die op plaats 66 finisht, wordt namelijk voorzien van een persoonlijke bak Kwaremont.