Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Festivalk trekt ruim 8.000 bezoekers naar House of Bird in Diemerbos

Geplaatst op vrijdag 20 mei 2022

Het driedaagse Festivalk kijkt terug op een fantastische eerste editie. Het gratis toegankelijke evenement trok ruim 8.000 bezoekers naar het proeflokaal House of Bird in het Diemerbos. De festivalkgangers, jong én oud, genoten zichtbaar op het 5.000m2 terrein van live DJ’s, foodtrucks, speciaalbier, proeverijen, natuurexcursies, kindertheater, buitenspellen en meer. De belangrijkste vraag nu: wanneer is de volgende editie?

Het Festivalk op 13, 14 & 15 mei is georganiseerd door proeflokaal House of Bird in het Diemerbos. “Bij een eerste editie is het aantal bezoekers natuurlijk lastig in te schatten. In onze prognose hielden we rekening met 5.000 bezoekers, zeker voor een eerste keer al een flink aantal”, vertelt medeoprichter Ralph van Bemmel. “Gelukkig merkten we dat het Festivalk veelvuldig in de media verscheen en waren de reacties via onze eigen kanalen positief, maar dat er uiteindelijk ruim 8.000 bezoekers langs vlogen is echt boven alle verwachtingen.”

Festivalksfeer

De sfeer op het Festivalk was bovendien fantastisch. Jong en oud: iedereen genoot zichtbaar van de relaxte sfeer. “Twee podia met live DJ’s, een silent disco, verschillende barren en foodtrucks, buitenspelletjes, strandstoelen, bierbanken en een heerlijk zonnetje. Wat wil je nog meer?” aldus medeoprichter Teun IJff. “Daarnaast waren er voor kinderen allerlei activiteiten te doen, zoals hutten bouwen, schminken, vogelhuisjes beschilderen, natuurexcursies, kindertheater en een schaakworkshop. Het was echt genieten.” 

De grote toestroom van bezoekers maakte het wel even spannend. “Doordat het Festivalk veel meer bezoekers trok dan verwacht, heeft ons team en alle partners drie dagen lang alle zeilen bij moeten zetten om er voor alle bezoekers een fantastisch weekend van te maken,” licht eventmanager Sarah Meurs toe.”Dat dit is gelukt én de sfeer ook nog relaxt bleef, daar ben ik wel een beetje trots op.” 

Volgende editie

Of er een volgende editie komt bij House of Bird in het Diemerbos? Het antwoord van medeoprichter Rik van de Berg is duidelijk. “In de aankomende weken gaan we evalueren, maar dat er een volgende editie van het Festivalk komt kan ik je nu alvast vertellen. Het is fantastisch verlopen en dit willen wij zeker vaker!”