Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Feestelijk uitreiking van vier Bierpassie Awards

Geplaatst op vrijdag 18 juni 2021

De Cornet Beer & Food Pairing Award werd in de Handelsbeurs door Ben Vinken en Peter Buelens uitgereikt aan Lorenz Lievens en Andy De Cremer van Fiera. Op dit feestelijk moment mochten ook William Leclef en Wouter Baes van Brouwerij Het Anker de Sparflex Award voor de beste bierverpakking in ontvangst nemen. De Sparflex Coup de Coeur ging naar Bertrand Deneyer van Brasserie des Légendes. Tot slot ging de Michael Jackson Award naar brouwer Frank Boon, deze erkenning is genoemd naar de Britse ‘beerhunter’ en gaat jaarlijks naar een verdienstelijk brouwer. Frank Boon wordt geëerd voor zijn ongeziene carrière in lambiek en geuze.

Restaurant Fiera winnaar Cornet Beer & Food Pairing Award 2020-2021

De Cornet Beer & Food Pairing Award gaat dit jaar naar Fiera. Fiera is het Italiaanse woord voor handelsbeurs maar ook de naam van het restaurant gevestigd in de oude Handelsbeurs van Antwerpen, een indrukwekkend gebouw uit de 16de eeuw dat de grandeur van de Antwerpse gouden eeuw weerspiegelt. Na decennia van leegstand is dit pareltje volledig gerestaureerd. Fierawordt geroemd voor haar pure keuken, chefs Andy De Cremer en Davide Mazzoni bereiden er met kwalitatieve ingrediënten lichte en gezonde gerechten met invloeden van over de hele wereld en uiteraard worden hun creaties er perfect begeleid met bier.

Bier heeft de laatste jaren een bijzondere plaats in de gastronomie veroverd. Niet alleen wagen steeds meer hedendaagse chefs zich aan het gebruik van bier in hun eigentijdse en creatieve keuken, bier wordt ook steeds vaker bij gerechten – als alternatief voor wijn – geserveerd. Jaarlijks reikt Bierpassie Magazine deCornet Beer & Food Pairing Award uit aan een brasserie of restaurant dat Beer & Food Pairing echt ter harte neemt. De award wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van Brouwerij De Hoorn die haar zwaar blond bier Cornet hiermee in de spotlight plaatst. De jury quoteert op basis van verschillende criteria zoals: bierkaart, motivatie van de pairing, schenktechniek, glaswerk, presentatie en het kader.

Peter Buelens, PR & Communication Manager: “Genieten van een lekker bier in combinatie met een heerlijk gerecht hoort bij onze gastronomische Belgische biercultuur. Met de ondersteuning van de Cornet Beer & Food Pairing Award van Bierpassie Magazine wil Brouwerij De Hoorn het gebruik van bier in de gastronomie promoten, onze rijke Belgische biercultuur verdient meer dan ooit die aandacht en dat willen we stimuleren.”