Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Excursies trappistenbrouwerij De Kievit (Zundert) binnen enkele dagen volgeboekt

Geplaatst op woensdag 21 juli 2021

Eerder deze maand maakte trappistenbrouwerij De Kievit in Zundert bekend dat het vanaf deze zomer zeer beperkt mogelijk zal zijn de brouwerij te bezoeken. Binnen enkele dagen zijn alle excursies tot het eind van het jaar volgeboekt. Of de excursies in het nieuwe jaar een vervolg krijgen, beslissen de broeders tegen het eind van het jaar.

“We zijn overdonderd over de belangstelling om de brouwerij te bezoeken”, vertelt broeder Christiaan, die verantwoordelijk is voor de brouwerij. “Wij weten dat de trappistenbieren uit Zundert graag gedronken worden, maar we hadden niet verwacht dat er zoveel mensen zouden zijn die met eigen ogen willen zien waar wij onze bieren brouwen.” Ondanks dit succes worden er dit jaar niet meer excursies georganiseerd. “Wij willen heel terughoudend omgaan met verzoeken om de brouwerij te bezoeken om de monastieke rust in de abdij zo min mogelijk te verstoren. We evalueren de excursies aan het einde dit jaar, om te bezien of we die ook in het komende jaar zullen organiseren. Natuurlijk blijft het mogelijk om de brouwerij virtueel te bezoeken via een rondleiding op onze website“, aldus broeder Christiaan.

Ook Eva Geene van de VVV Zundert is verrast door de snelheid waarmee de excursies volgeboekt waren. “Zelfs de wachtlijst hebben we moeten sluiten. We hadden de stiekeme hoop dat er nog meer excursies mogelijk zouden zijn dit jaar, maar we begrijpen de overwegingen van de broeders volledig. Gelukkig zijn er met het Van Goghhuis, de landgoederen met hun prachtige natuur en het Corso nog voldoende redenen om Zundert te bezoeken en zelf te ontdekken wat de regio te bieden heeft.”

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de elf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de website www.zunderttrappist.nl.