Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Europa’s beste bockbier bij European Beer Star is Lindeboom Bock

Geplaatst op donderdag 12 november 2020

Lindeboom Bock is met goud gewaardeerd in de competitie van de European Beer Star Awards 2020. Lindeboom verdiende eerder al in 2016 goud en zilver in 2019. Nu, in 2020 heeft Lindeboom wederom Europees goud in handen. Een gouden bekroning in het 150-jarig bestaan van de Neerse Lindeboom familiebrouwerij.

Eervol
“Deze hoogste erkenning maakt ons meer dan blij”, zegt directeur Paul Joosten. “Dit is fantastisch nieuws. Lindeboom brouwers ontwikkelen sinds 1870 onophoudelijk Lindeboom-bieren, met focus op smaak en diversiteit. Bieren die gewaardeerd worden door bierliefhebbers én jury’s in hoog aangeschreven competities. Een buitengewoon puike toekenning, juist omdat Lindeboom Bock gebrouwen is volgens een oorspronkelijke receptuur, met de ondergistende giststam van Lindeboom’s bockbier uit de vorige eeuw.”

150 jaar Lindeboom
Vorige maand is het exact 150 jaar geleden dat Lindeboom’s oprichter Willem Geenen zijn eerste pilsenerbier afleverde. De brouwervaring van de Lindeboom Bierbrouwerij bestaat uit vijf generaties. Anno 2020 brouwt Lindeboom een breed assortiment van alle bieren waarin ook alcoholarme en alcoholvrije Lindeboom-bieren zijn opgenomen als ook Venloosch Alt en Venloosch Wit en de Gouverneur speciaalbieren.

European Beer Star Award
De jury van de prestigieuze Europese biercompetitie bestaat uit 72 bierexperts. De bieren komen uit 42 landen. Er wordt blind geproefd en beoordeeld. European Stars worden uitgereikt aan kwalitatief hoge, authentieke en onderscheidende bieren. Alle reden voor het Lindeboom brouwersteam om samen trots het glas te heffen.