Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Nieuwe Belgische bierspa opent deuren in Brussel

Geplaatst op donderdag 14 oktober 2021

In Brussel opent ‘Good Beer Spa’ zijn deuren voor de fans van authentieke bieren en ontspannende wellness. Na een jaar enthousiast timmeren aan de een bierspa in België is het zover. Good Beer Spa is klaar en kan de deuren openen, als tweede bierspa in Brussel nadat eerder Bath&Barley begon in 2020. Dit pioniersproject combineert twee uiteenlopende manieren van genieten: bier en wellness. Gasten kunnen zich een uur ontspannen in een privé bad met water vol natuurlijke producten als hop, gist en mout. En er is een winkel waar nadien biergerelateerde producten gekocht kunnen worden.

Gezond baden

“Baden in de ingrediënten van bier heeft veel voordelen voor je gezondheid,” zegt Benedict Biebuyck, de bezieler van de nieuwe bierspa. “Hop zit vol voedende stoffen en vitaminen. Het geeft de huid en het haar een natuurlijke glans en zachtheid. En het is ook erg rustgevend.” Als extraatje hebben de baders een eigen tapkraan. Het gaat om een licht, blond streekbier van hoge gisting: de smaakvolle Baptist van brouwerij Van Steenberge (opgericht in 1784).

Genieten met vrienden

Na de succesvolle crowdfunding-campagne in de eerste helft van vorig jaar, die niet onopgemerkt is gebleven in de media, heeft Benedict het project doordacht moeten opbouwen. Een uitdagend proces omdat het een van de eerste bierspa’s van de Benelux is. Gedurfd ondernemerschap in moeilijke omstandigheden. Sinds vier maanden is de bierspa nu open. De meningen zijn positief. “Super toffe ervaring”, zo klinkt een eerste reactie. “Ik geloof echt in deze manier van gezond relaxen met vrienden, en bier hoort bij het DNA van België. Daarom is dit een perfecte combinatie.”

Met kennis van bier en wellness

De voordelige eigenschappen van bier voor ontspannende wellness zijn in de Benelux tot nu toe onder de radar gebleven. “Ik wil actief de voordelen promoten van de natuurlijke ingrediënten die in de badkuip zitten. Zelfs al drink je geen bier, dan zijn er nog de therapeutische aspecten om van te genieten.”

De voordelige effecten van baden in de ingrediënten van bier:

• Verzacht huid en haar

• Helpt vitaminen absorberen

• Verlicht spanning in spieren

• Vermindert stress

• Opent poriën

• Regenereert geest en lichaam

• Verbetert bloedsomloop

• Verwijdert toxines

Hoe werkt het?

Gasten van ‘Good Beer Spa’ kunnen een ruimte huren, tot zes personen per kamer, vanaf 115 euro per uur. Ze kunnen zich onderdompelen in een ruime jacuzzi, gevuld met een mengeling van bier, hop, gist en mout. Elk bad heeft ruimte voor twee personen. Uit de persoonlijke tapkraan vloeit een licht, blond streekbier van hoge gisting: de smaakvolle Baptist. Good Beer Spa is gelegen in een gerenoveerd pand waar kwaliteit, hygiëne en privacy ernstig genomen wordt.

Waar kunnen gasten in Good Beer Spa van genieten?

• De hele bierspa voor zichzelf reserveren (per kamer)

• Ontspannen in ruime jacuzzi’s.

• Eigenhandig bier tappen en drinken

• Een uur lang genieten van de rust en privacy

Reserveren kan nu op goodbeerspa.com.