Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Eerste NFT Bieretiket van Nederland van Goudse ‘De Nieuwe Brouwerij’

Geplaatst op donderdag 23 december 2021

Primeur! Als eerste Nederlandse bierbrouwerij lanceert De Nieuwe Brouwerij in Gouda collectible NFT-bieretiketten. NFTs zijn ‘Non-fungible tokens’ die gekoppeld zijn aan de blockchain. Hiermee creëer je een uniek digitaal eigendomscertificaat. In dit geval is de NFT gekoppeld aan het bieretiket van Nieuw Blond, het allereerste bier van De Nieuwe Brouwerij. Hierdoor kun je als verzamelaar een bieretiket kopen zonder dat je daarvoor een envelop + retourenvelop hoeft op te sturen.

Je bent daarnaast niet meer overgeleverd aan de gratie van de brouwer. En er is een kans dat ze in waarde stijgen. Dit laatste is interessant omdat je dankzij blockchain-technologie gegarandeerd een uniek object koopt. Die je dus ook nog eens kunt verhandelen. Handig voor als je naast verzamelen ook aanwezig bent op bijvoorbeeld (online) ruilbeurzen.

De eerste digitale druk van het Nieuw Blond bieretiket komt uit met een oplage van 1.000 stuks. Deze koop je momenteel voor 0.001 ETH. ETH staat voor Etherium, een cryptovaluta. Het bedrag komt ongeveer overeen met € 3,50 (de koers wijzigt constant). Niet heel veel duurder dan twee keer een envelop + postzegel. Dit is exclusief transactiekosten van het Ethereum-platform. Deze variëren en kunnen hoog uitvallen. Uiteraard kun je ook nog steeds een origineel geprint bieretiket aanvragen. Zo is er voor ieder wat wils.

Wil je meer weten? Of heb je interesse om een NFT bieretiket van De Nieuwe Brouwerij te kopen? Ga dan naar www.denieuwebrouwerij.nl/pages/nft

Over De Nieuwe Brouwerij
De Nieuwe Brouwerij is gevestigd in Gouda, de oude bierhoofdstad van Europa. Gouda werd eeuwen geleden door samenloop van omstandigheden de bierhoofdstad van Europa. Zo waren er in de 15e eeuw maar liefst 200 (!) bierbrouwerijen in Gouda. Vanuit het Groene Hart voorzagen de brouwers dorstige Europeanen van hun geliefde bier. De Nieuwe Brouwerij wil deze prachtige traditie in ere herstellen, door Gouda terug op de kaart te zetten als trotse bierstad. Gouda staat bekend om zijn ambachten. Goudse kaas en Goudse stroopwafels zijn geliefd over de hele wereld. De Nieuwe Brouwerij wil daar het oorspronkelijke product weer aan toevoegen: Gouds bier. Ambachtelijk gemaakt, samen met de stad. Het doel is om bierliefhebbers samen te brengen, te laten genieten van ambachtelijk bier met de beste samenstelling van mensen, momenten én ingrediënten.