Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Eerste Nederlandse Brouwopleiding brengt bezoek aan Limburg

Geplaatst op dinsdag 24 april 2018

Op donderdag 19 april bracht de eerste Nederlandse brouwopleiding voor craftbrouwers voor het eerst een bezoek aan Limburg. De studenten waren te gast bij Lindeboom Bierbrouwerij in Neer. Brouwmeester Jan Willem den Hartog vertelde over de dynamische ontwikkeling die deze familiebrouwerij in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Jan Willem is bekend als de hopkenner van Nederland. Aan deze smaakmaker, die uniek is voor bier, wijdde hij een aparte masterclass.

Werk- en leertraject
De opleiding op mbo-4 niveau bestaat uit een werk- en leertraject waarbij deelnemers een dag per week les volgen en de andere dagen stage lopen in hun brouwerij. Naast theorie is er veel ruimte voor excursies en bedrijfsbezoeken om de aansluiting met de bedrijfstak zo nauw mogelijk te houden. Vanaf september gaat een nieuwe leergang van start.

StiBON
De opleiding bierbrouwen is een initiatief van Lentiz onderwijsgroep en StiBON bieropleidingen met medewerking van CRAFT en Nederlandse Brouwers. “Met deze opleiding willen we de Nederlandse biercultuur een verdere kwaliteitsimpuls geven”, zegt Henri Reuchlin van StiBON. “De groei in het aantal brouwerijen leidt ook tot een grotere behoefte aan gekwalificeerde brouwers.” Cor Bakker, directeur van Lentiz: “Als innovatieve onderwijsgroep zijn wij er trots op aan de basis van deze opleiding te staan”.