Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Eerste magazine Brouw! gelanceerd

Geplaatst op dinsdag 23 januari 2018

Op 23 januari 2018 is in Amersfoort tijdens de 2e Dutch Craft Beer Conference een nieuw vakblad voor bierbrouwers gelanceerd. Het eerste exemplaar van Brouw! magazine werd door uitgever/hoofdredacteur Fedor Vogel overhandigd aan Michel Ordeman, de voorzitter van Craft (onafhankelijke brouwers Nederland). Het nieuwe lijfblad voor craft- en homebrewers verschijnt 4x per jaar.

Het aantal brouwerijen in Nederland en België is de afgelopen tien jaar enorm gegroeid. In Nederland zijn er inmiddels meer dan 500 microbrouwerijen actief en naar schatting vele duizenden thuisbrouwers (hobbybrouwers). Een trend die onder andere is overgewaaid uit Amerika, waar inmiddels ruim 5.000 microbrouwerijen speciale bieren brouwen. Fedor Vogel: “Als uitgever van het magazine Bier!, een blad voor biergenieters, volgen wij de markt al tien jaar. Zo zagen we dat in de USA vele magazines verschenen voor bierbrouwers, over het ambacht bierbrouwen. Ook in Duitsland heb je zo’n magazine, maar in België en Nederland nog niet. Dus naast Bier! magazine hebben wij nu Brouw! magazine, een lijfblad voor brouwers van groot tot klein. Een magazine waar kennisuitwisseling centraal staat in de breedste zin, gekoppeld aan productnieuws en de laatste trends. Wij denken dat er onder de brouwers veel behoefte bestaat aan zo’n vakblad en nu is het er.”

Bladformule
Het magazine Brouw! heeft een herkenbare bladformule met terugkerende rubrieken. Zo is er altijd het laatste productnieuws, zijn er informatieve rubrieken over grondstoffen zoals brouwgerst/mout, hop en gist, uitleg over brouwapparatuur, columns, interviews met brouwers, collaboration brews (reportages over brouwers die samen een eenmalig bier brouwen), informatie over recepturen, vraag en antwoord en meer nieuws dat de brouwers aanspreekt. Kennisuitwisseling is de rode draad in het magazine. Het magazine Brouw! heeft in eerste instantie een oplage van 10.000 exemplaren.

Verspreiding
Het magazine Brouw! wordt vier keer per jaar verspreid onder alle brouwerijen in Nederland en België. Ook wordt het magazine verspreid onder klanten van Brouwmarkt uit Almere, dat zich onder andere richt op de thuisbrouwers. Daarnaast kunnen geïnteresseerden een abonnement nemen via www.brouwmagazine.nl. Een jaarabonnement kost € 25,50 in Nederland en € 32,50 in België. Het nieuwe brouwersvakblad is tevens een uitstekend platform voor adverteerders uit de wereld van toeleveranciers van de brouwers zoals leveranciers van brouwapparatuur, ingrediënten zoals mout, hop en gist, producenten van software, glaswerk, etikettering, en bedrijven op het gebied van consultancy en marketingadvies en dergelijke.

Over Brouw!
Brouw! magazine wordt uitgegeven door Birdy Publishing BV uit Zwijndrecht, dat ook sinds 2008 het smaakmakende onafhankelijke glossy magazine Bier! uitgeeft (een blad voor biergenieters/consumenten in een oplage van 12.000 exemplaren). Brouw! werkt met een kundig redactieteam en laat zich mede inspireren door zoveel mogelijk partijen uit de bier- en brouwwereld, teneinde de inhoud van het magazine optimaal op de doelgroep van de brouwers af te stemmen.