Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Eerste Bierista’s verkondigen het bierwoord

Geplaatst op maandag 23 april 2018

Brouwmeester Marc Janssen van Grolsch heeft maandagavond de eerste twintig Bierista’s hun bierdiploma uitgereikt in de brouwerij in Enschede. De twintig bierliefhebbers hebben de Bierista Bieropleiding succesvol afgerond en zijn nu klaar om nog meer speciale bieren te ontdekken en om vrienden, familie, klanten en gasten te adviseren in de jungle van speciaalbier.

Duizenden inschrijvingen
De Bierista Bieropleiding is met duizend inschrijvingen in ruim een week de grootste online biercursus van Nederland. “Er is waanzinnig veel belangstelling voor bier. Bier is hot. Heel veel mensen willen genieten van een goed glas bier, maar weten door het enorme aanbod nauwelijks nog wat ze moeten kiezen. De Bierista Bieropleiding geeft je overzicht en houvast in de snel veranderende bierwereld”, aldus Alain Schepers, samen met compagnon Maurice Buijs ontwikkelaar van de succesformule.

Praktische weetjes en feiten
Het succes van de Bierista Bieropleiding is het gemak en de eenvoud waarmee je meer te weten komt over bier. In twaalf delen vol dorstopwekkende video’s en afbeeldingen leert de cursist van alles over bierstijlen, bier & food, ingrediënten, het brouwproces en meer. Ook krijgt de student tal van praktische weetjes en feitjes aangereikt, waarmee je vrienden en familie wat te vertellen hebt. “Alles is online. Je kunt studeren thuis vanuit je luie stoel wanneer je maar wilt. Het enige dat niet online gaat is het proeven. Daarom krijgen alle deelnemers een bierpakket thuis gestuurd met twaalf bieren. Als ze de opleiding goed doorlopen en examen doen krijgen ze ook nog eens een fraai bierdiploma in de bus.”

Verdere ontwikkeling
De kennis van de Bierista Bieropleiding draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de bloeiende biercultuur in ons land, zo verwacht Schepers. “Er is zoveel moois te ontdekken. Met deze aantrekkelijke opleiding worden nog meer mensen enthousiast gemaakt voor al het moois dat wordt gebrouwen. Ook voor mensen werkzaam in de horeca en retail is dit een zeer geschikte nadere kennismaking met bier.” Als gediplomeerd bierdrinker word je door je vrienden en familie gezien als bierexpert. Je kunt
hen voorzien van praktische tips, zodat iedereen nog meer geniet van dat mooie glas bier.