Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Een zomer lang juichen in het Holland Heineken Hemd

Geplaatst op dinsdag 13 april 2021

Thuis op de bank of in de tuin, eventueel op het terras en misschien wel in het stadion. Eén ding is zeker; met het EK Voetbal, de Olympische Spelen en de Formula 1® Heineken® Dutch Grand Prix in Zandvoort staat er een Oranjezomer van formaat voor de deur. Om straks goed voor de dag te komen presenteert Heineken® het ‘Holland Heineken Hemd’. Van Koningsdag tot en met de F1 race op Circuit Zandvoort in september is dit hét fashion item om, proostend met een koud Heineken® biertje, de Oranjezomer in te vieren.

Het vrolijke hawaïhemd is voorzien van diverse sportsymbolen, kronen en de Nederlandse leeuw. En dat is wel zo duurzaam want het kan dus bij meerdere oranje gelegenheden gedragen worden. ‘One shirt fits all’ dus. Bovendien is het Holland Heineken Hemd helemaal gemaakt van gerecyclede PET-flessen. Maar er is meer. Als geheugensteuntje is het borstzakje voorzien van een Nederlandse vlag met daarop de eerste regels van het volkslied dus er kan uit volle borst gezongen worden. Het shirt is méér dan een shirt; ieder exemplaar is voorzien van een unieke code waarmee je korting op Heineken® producten kan krijgen of zomerse gadgets kan winnen, als je boft zelfs toegang tot de uitverkochte F1 race in Zandvoort. Het Holland Heineken Hemd is vanaf deze week in de supermarkt verkrijgbaar bij aanschaf van een 9-pack Heineken® (Original of 0.0) bier in blik. 

Kampioen uitdossen

De wedstrijden moeten nog beginnen, maar één ding is zeker: ons kikkerland is wereldkampioen uitdossen bij grote sportwedstijden en toernooien. “Het Holland Heineken Hemd past dan ook naadloos in een lange reeks van oranje kledingstukken en attributen”, zegt marketingdirecteur Els Dijkhuizen. “We hebben in deze traditie een eer hoog te houden. Wat ons Nederlanders trots maakt is niet zozeer het Nederlander zijn of het rood-wit-blauw. We blijven trouw aan wie we zijn, pragmatisch en met zelfspot. Met Koningsdag is iedereen een Koning(in) en is de Koning een van ons. Bij het EK Voetbal draait onze nationale voetbalploeg niet om één ster maar om elf spelers en de twaalfde man. Tijdens de Olympische Spelen gaan we in Tokyo voor goud, maar is meedoen wat het meeste telt en dat vieren we met iedere atleet. En de F1 Heineken® Dutch Grand Prix op Zandvoort is het rondje waar we 36 jaar op hebben gewacht en dat organiseren we op geheel eigen wijze.” “En daarom verdient Nederland een nationaal shirt met een twist, zeker nu”, zegt Josefien Olij, marketingmanager Heineken®. “Wat ons de hele Oranjezomer siert, van straat tot stadion en van hier tot Tokyo. Ongeacht winst of verlies is iedereen in dit shirt het stralende middelpunt om van een heerlijk koud (0.0) biertje te genieten en wordt de zomer van 2021 er een om nooit te vergeten.”

Twee maten

Het Holland Heineken Hemd is er in twee maten, Small/Medium en Large/Extra Large. Verkrijgbaar in de supermarkt bij aanschaf van een 9-pack Heineken Original of 0.0 in blik voor een totaalprijs van €7,99.