Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Een Sunny Day, toegankelijke IPA van Jopen

Geplaatst op dinsdag 28 maart 2023

Lente! De zon laat het nog even afweten, maar de zomertijd is begonnen, de dagen worden onmiskenbaar langer, de knoppen komen aan de takken en de creativiteit begint volop te stromen. Dit is het seizoen van jezelf opnieuw uitvinden, en dat is precies wat Jopen doet. De craft brewer gaf z’n Sunny Day IPA een nieuw brouwrecept en het resultaat is een fruitiger en zachter bier dat verkoeling biedt tijdens zonnige lentedagen. Nog meer ananas, nog meer passievrucht, nog meer mango, nog meer grapefruit en nog sappiger. Sunny Day IPA is binnenkort verkrijgbaar in winkels, horeca en op jopenbier.nl. 

Frisse insteek
Onder de naam (J)Open Seasons komt de grootste craft brouwer van Nederland dit jaar ieder jaargetijde met z’n eigen versie van een seizoensbier. Als echte IPA-brouwer kiest Jopen deze lente voor een letterlijk frisse insteek. Sunny Day IPA is verrassend en net even anders dan je gewend bent van standaard lentebieren, want die zijn meestal zoeter. Maar juist dat tintelende hè, dat is wat het lentegevoel zo kenmerkt. 

Sunny Day IPA

Fruitig bier met aroma’s van ananas, passievrucht, mango en grapefruit.

Stijl: American IPA

Alcohol: 6,0%

Drinktemperatuur: 6 °C

Verkrijgbaar op: Blik, tap 

Jopen Sunny Day IPA heeft een adviesprijs van € 2,49 en is landelijk verkrijgbaar in de supermarkt, in de horeca, bij de betere slijterij en uiteraard op Jopenbier.nl