Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Eén jaar bezoekerscentrum Brouwerij Boon en nieuwe events

Geplaatst op donderdag 6 oktober 2022

De Lembeekse Brouwerij Boon vierde op woensdag 5 oktober jl. de eerste verjaardag van hun nieuw bezoekerscentrum. Daar ontvingen ze tijdens het afgelopen jaar zo’n 3000 bezoekers die een rondleiding met gids volgden alsook iets kochten in de Biershop of een bezoekje brachten aan de BOON Bar. De maand oktober is ook de ‘Maand van de Lambiek’ en Brouwerij Boon organiseert enkele events in de brouwerij, waaronder de derde editie van Kelderdagen op 28 en 29 oktober.

“Vorig jaar openden we de deuren van onze nieuwe Biershop en Boon Bar voor bezoekers, toen nog in volle corona”, vertelt Karel Boon. “We hadden besloten onze brouwerij toegankelijker te maken voor toerisme, ondanks de pandemie. Intussen zijn er niet alleen Belgen weer op stap in België, maar ook buitenlanders. Vooral deze zomer merkten we de terugkomst van de buitenlandse bierliefhebbers.” In totaal kwamen zo’n 3000 bezoekers langs om de brouwerij Boon en zijn lambiekbieren te ontdekken. “We zijn tevreden met dit eerste jaar. Maar we leggen de lat nog wat hoger volgend jaar. We hopen zonder pandemie te blijven en hopen aan de hand van samenwerkingen met toeristische organisaties en door het organiseren van events nog meer bierliefhebbers naar onze brouwerij te trekken om met hen onze biercultuur te delen.”

Lambiek Boon Weekend

Tijdens de maand van de Lambiek organiseert de brouwerij enkele events ter plaatse, maar plaatst het ook Lambiek in de kijker in de horeca. De brouwerij organiseert voor het eerst het ‘Lambiek Boon Weekend’ op 21, 22 en 23 oktober. Tijdens die drie dagen kan je in zo’n 15 gezellige cafés en twee winkels Lambiek Boon van het vat drinken of kopen tegen een voordelig tarief. “We delen graag onze biercultuur met anderen. In deze cafés zal je een kruik lambiek van één liter kunnen bestellen tegen een voordelig tarief met meerdere glazen om zo samen in goed gezelschap van onze Lambiek Boon te kunnen genieten”, verduidelijkt Karel Boon.

Een tasting van Oude Kriek

De brouwerij Boon organiseert ook een proeverij van oude kriek-bieren. Tijdens de proeverij, die begeleid wordt door Frank Boon en Chris Lauriers, kun je vijf oude kriek-bieren proeven en ontdek je het gebruik van drie verschillende kriekenvariëteiten. De proeverij wordt georganiseerd in de brouwerij voor een beperkt aantal deelnemers. Op tijd inschrijven is de boodschap! Dit kan via de website van de brouwerij www.boon.be.

Kelderdagen 2022

De Maand van de Lambiek wordt door de brouwerij met Kelderdagen 2022 afgesloten. Tijdens vrijdag 28 oktober en zaterdag 29 oktober telkens van 10.00 tot 19.00 uur brengt het bezoekerscentrum dan extra vintage-bieren en speciale edities van Boon onder de aandacht. Je kunt ze kopen in de Biershop en proeven in de BOON Bar. Om de brouwzaal en foederzalen te bezoeken kun je je inschrijven voor een brouwerijbezoek via de website van de brouwerij www.boon.be. Via hun website zal de brouwerij ook de volledige bierlijst van specials en vintages aankondigen.