Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Een Belgische Kölsch

Geplaatst op vrijdag 15 juni 2018

In juni 2015 opende bierspeciaalzaak en café “Le Barboteur”, zijn deuren in Schaarbeek, Brussel. De bar, ook wel bekend als “La Bièrothèque”, vestigde zich in het pand waar eerder een charmante boekenwinkel zat. De boeken werden vervangen door talrijke flessen en het bier wordt hier tegenwoordig getapt achter en geserveerd vanop de oude toonbank.

Verjaardag
De eigenaar, Sébastien Albanese, speelde de voorbije jaren een belangrijke rol in het promoten van het betere bier in Brussel. Hij is onder meer mede-organisator van de “Swafff”-festivals die de voorbije twee zomers plaatsvonden en hij is een groot liefhebber van kleine, onafhankelijke en interessante brouwerijen uit België en andere delen van de wereld. In juni 2018 wordt er in Schaarbeek de derde verjaardag van Le Barboteur gevierd en voor die gelegenheid brouwde Siphon Brewing een collab met Sebastien en zijn collega Florent Yobov.

Siphonneur
Het werd een doordrinker voor de zonnige dagen in Schaarbeek. Siphonneur is een goudgele, verfrissende, dorstlessende “Belgische Kölsch” van 4,5% alc, geïnspireerd op de hybride bieren van hoge gisting die geproduceerd worden in en rond de Duitse stad Keulen en gedefinieerd door de Kölsch Konvention van 1986. Siphonneur bestaat uit 100% pilsmout, Citra en Mandarina Bavaria hop en heeft een subtiel fruitig gistkarakter.