Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Duvel lanceert samen met Bartel Van Riet een nieuw speciaalbier: Boom

Geplaatst op woensdag 3 mei 2023

Vanaf mei kun je proeven van een nieuw vers getapt speciaalbier: Boom. In 250 horecazaken vind je vanaf dan de ‘Suggestie van den Bartel’ op tap. Een leuke extra: dankzij dit nieuwe speciaalbier Boom wordt er bos aangeplant! Duvel Moortgat plant jaarlijks meer dan 150.000 bomen en in totaal werden zo’n 750.000 bomen aangeplant. Dankzij Boom kan iedereen zijn steentje bijdragen. Boom is een blond, lichttroebel speciaalbier van 5.5 % dat gelimiteerd te verkrijgen zal zijn in geselecteerde Belgische horecazaken. 

Tussen boom en pint

Boom is een nieuw speciaalbier gecreëerd en gebrouwen door de Duvel-brouwers en Bartel Van Riet, een Belgisch natuurwerker, landschapsarchitect en televisiepresentator. Er gingen maanden aan voorbereidingen en proefsessies aan vooraf: van het kiezen van de hopsoorten over de lekkerste afdronk tot het beste alcoholpercentage. Bartel Van Riet: “Als ik een hele dag in de natuur heb gewerkt, vind ik het geweldig om erna te genieten van een Duveltje. Ik vond het dus een hele eer om samen met de Duvel-brouwers een nieuw, eigen bier te mogen maken en ik ben super content met het resultaat. En het is ook supertof dat we op deze manier ook kunnen zorgen voor de aanplanting van bomen.” Sam De Belder, Duvel-brouwer: “We brachten de afgelopen maanden samen heel wat tijd door in onze microbouwerij omdat we een smaakvolle, verfrissende dorstlesser wilden brouwen. Nu is Boom klaar om geserveerd te worden. Het is een blond, lichttroebel bier geworden. Subtiel fruitig en met een alcoholpercentage van 5.5 %.”

Jij drinkt, Duvel – Moortgat plant

Duvel Moortgat zet in op duurzaamheid en bomen aanplanten is een belangrijke pijler in het duurzaamheidsbeleid. Zo heeft de brouwerij al heel wat jaren een nauwe samenwerking met onder andere WeForest & Bos+. Er worden jaarlijks meer dan 150.000 bomen geplant. Ondertussen werden er al meer dan 750.000 bomen aangeplant. Van een Duvel-bos in Willebroek over een aanplanting in Moerbeke tot extra bomen in Sény, dichtbij Brasserie d’Achouffe. Dankzij de ‘Boom’ van Bartel kunnen ze extra bomen aanplanten én genieten van een lekker speciaalbier. 

Suggestie van den Bartel

Boom is exclusief te verkrijgen als ‘Suggestie van den Bartel’ vanaf mei in 250 geselecteerde Belgische horecazaken. Boom maakt deel uit van het Suggestie van De Patron-programma. Dit is een wisseltapsysteem van de brouwerij waarbij deelnemende horecazaken vier keer per jaar een nieuw speciaalbier op vat krijgen. Op deze manier kan de horecaondernemer speciale en unieke bieren aanbieden aan klanten, gaande van een gelimiteerde co-brew, zoals deze ‘Boom’ tot een moeilijker te verkrijgen buitenlands speciaalbier.