Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Duvel 6,66% wint tweede gouden medaille in tien maanden tijd

Geplaatst op donderdag 18 november 2021

Het gaat hard voor Duvel 6,66%. Deze Belgian Blond werd pas begin dit jaar gelanceerd, maar heeft intussen al twee gouden medailles behaald. De meest recente daarvan werd weggekaapt op de hoog aangeschreven International Beer Challenge in het Verenigd Koninkrijk. Duvel 6,66% werd geïntroduceerd naar aanleiding van de 150e verjaardag van de Belgische familie-brouwerij Duvel Moortgat.

Voor dit nieuwe speciaalbier combineerden de Duvel-brouwers hun wereldwijde gerenommeerde hergistingstechniek met een fris brouwsel van maar liefst zes hopsoorten. Nog geen tien maanden na zijn lancering wordt deze jongste Duvel dankzij zijn verrassend verfrissende twist niet alleen in België, maar ook internationaal bijzonder gewaardeerd.

Medailles in het VK en Frankrijk  

Op de International Beer Challenge in het Verenigd Koninkrijk ging Duvel 6,66% met de gouden medaille aan de haal in de categorie Belgian Style Hoppy Blond: een sterke prestatie in een door bierkenners hoog aangeschreven competitie. Tijdens de wedstrijd proefde de jury meer dan 518 bieren uit 40 landen. De prijs is niet alleen een belangrijke erkenning van het Duvelse brouwmeesterschap: het is meteen ook de tweede gouden medaille dit jaar voor Duvel 6,66%, toch nog steeds een nieuw bier op de markt. Eerder dit jaar kwam Duvel 6,66% als eerste uit de bus op Le Concours International de Lyon in de categorie Haute Fermentation/Blonde.

Ruim beschikbaar

Bierliefhebbers vinden ook al enige tijd de weg naar de tweemaal met goud gedecoreerde Duvel 6,66%. Zo is hij verkrijgbaar in de meeste supermarkten en bij talloze bierhandelaren. Ook in horecazaken wordt de jongste, opvallend gele Duvel-telg steeds meer geserveerd: hij is intussen ook verkrijgbaar van de tap. 

Over Duvel Moortgat

Duvel bestaat dit jaar 150 jaar! De geschiedenis van Duvel Moortgat begon in 1871. Jan-Léonard Moortgat, zélf telg uit een brouwersfamilie, sticht samen met zijn vrouw Maria De Block een brouwerij. De biertraditie van zijn familie gaat terug tot in de 17e eeuw en met deze kennis en ervaring weet hij brouwerij Moortgat na een paar moeilijke eerste jaren tot een succes te maken. Onder leiding van de vierde generatie Moortgats groeit de brouwerij uit tot een internationaal begrip met Duvel als iconisch vlaggenschip. De focus op kwaliteit en de oprechte passie voor bier levert het familiebedrijf onder meer de Family Business Award of Excellence op. Zie ook www.duvel.com.