Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Dutch Bargain lanceert een jaar aan nieuwe bieren op Vernissage

Geplaatst op dinsdag 15 januari 2019

Op zaterdag 19 januari 2019 presenteert Dutch Bargain met grote trots 12 nieuwe rebelse bieren in de Stadsgallerij. Vorig jaar kregen 12 artiesten, van schilders, 3D-artiesten, fotografen, filmmakers, tatoeëerders tot een rockband de opdracht om voor een specifiek bier iets te creëeren vanuit hun eigen visie en stijl. Elke maand in 2019 zal Brouwerij Brouwerslokaal met Dutch Bargain een nieuw en gewaagd bier brouwen dat over heel Nederland te verkrijgen valt. De eerste zal gelanceerd worden op 19 januari en is een donkere en dikke stout genaamd ‘Coffee connaisseur, moi?’.

Elke artiest kreeg volledige creatieve vrijheid en ging aan de slag. Elk bier biedt als een witte museum wand de rust om het kunstwerk te bewonderen. Elke maand in 2019 zal Brouwerij Brouwerslokaal met Dutch Bargain een nieuw en gewaagd bier brouwen dat over heel Nederland te verkrijgen valt. De eerste zal gelanceerd worden op 19 januari en is een donkere en dikke stout genaamd ‘Coffee connaisseur, moi?’. Het bier is afgevuld op nitro en is gebaseerd op chocolade en Sumatra koffiebonen die eerst als Cold Brew koffie is gezet. Een zachte, romige stout die je niet eerder geproefd hebt. 

Van 15.00 uur kunnen de bezoekers genieten van alle 12 de kunstwerken in zowel bier- als kunstvorm. Daarnaast biedt de brouwerij een drankje en versnapering aan. De kans is er om aan de artiesten vragen stellen over hun werk en later het eerste bier te proeven. Het vindt allemaal plaats in de Stadsgalerij Breda, Oude Vest 34. De artiesten die tentoonstellen zijn: Nick Geboers, Kaja Luijcks, BRUUT collective, Charlotte Apers, Olmo Brood, Lion Beach, Studio Kathan, Fredenfilou, Brent van den Hove, Anne Nobels, Mario De Koninck en King Dick.