Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Driesterrenchef Viki Geunes verrast met Cornet Smoked en Le Gruyère AOP

Geplaatst op vrijdag 24 februari 2023

Een Belgisch-Zwitserse match met een zweempje avontuur en vooral veel smaak, Viki Geunes doet het op zijn manier en combineert een authentieke Le Gruyère AOP met de rokerige, zachte toetsen van Cornet Smoked in zijn versie van fondue.

Fondue is een van de cultgerechten die al sinds mensenheugenis op dezelfde manier wordt bereid. Elke familie heeft wel een eigen winnende combo met steeds dezelfde vertrouwde ingrediënten, hetzelfde recept en dezelfde bijpassende wijnen. Maar er is niets mis mee om de culinaire routine af en toe te doorbreken met een kleine twist. Driesterrenchef Viki Geunes doet het op zijn manier en combineert een authentieke Le Gruyère AOP met de rokerige, zachte noten van het Belgische bier Cornet Smoked. Een Belgisch-Zwitserse match met een zweempje avontuur en vooral veel smaak.

Een kleine oppervlakte, meerdere landstalen en een onvoorwaardelijke liefde voor chocolade: Zwitserland en België hebben meer gemeen dan we denken. Beide landen zijn trots op hun rijk terroir en staan bekend voor hun genereuze keuken en hun liefde voor ambachtelijk werk. Dit huwelijk tussen ratio en passie inspireerde de Belgische driesterrenchef Viki Geunes (van restaurant Zilte) tot een eigenzinnige versie van de mythische Zwitserse fondue met als extraatje een subtiele en smakelijke Belgische touch. Het vleugje hop dat hij eraan toevoegt, sublimeert perfect de krachtige smaak van de Zwitserse Le Gruyère AOP zonder afbreuk te doen aan zijn authentieke aroma’s.

Voor zijn recept koos Viki Geunes Cornet Smoked, het Belgisch sterk blond bier van Brouwerij De Hoorn dat geapprecieerd wordt voor zijn krachtige smaak en delicaat rokerige toets afkomstig van de snippers licht gerookt eikenhout die aan het brouwsel worden toegevoegd. Viki Geunes houdt van de unieke smaaktoetsen van dit speciaalbier met op turf gerookte mout. De combinatie van Cornet Smoked en fondue is niet enkel een smaakhuwelijk, ze draagt ook harmonie en samenhorigheid in zich. Zijn recept bevat een hoop hartverwarmende ingrediënten zoals Le Gruyère AOP (Réserve en Classic), Viande des Grisons – ook wel Bündnerfleisch genoemd –, aardappelen, licht gerookt spek en uiteraard Cornet Smoked.