Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Drie Brabantse brouwerijen starten investeringsronde voor Lighttown Brewers

Geplaatst op dinsdag 15 november 2022

Drie bevriende brouwerijen uit Brabant, 100 Watt Brewery, Van Moll Craft Beer en Stadsbrouwerij 013, gaan in februari 2023 een gloednieuwe, gezamenlijke brouwerij openen: Lighttown Brewers. Het nieuwe pand op bedrijventerrein De Kade in Eindhoven is een ware droomlocatie. Deze samenwerking waarbij de drie merken ieder hun eigen identiteit behouden, belooft enkel voordelen op te leveren. Om deze gecombineerde brouwerij te realiseren heeft Lighttown Brewers naast een eigen financiering ook de hulp van investeerders nodig. Hiervoor worden certificaten uitgeschreven.

De nieuwe brouwerij is lekker centraal gelegen en met 3.000 m2 een ideale combinatie van drie productiehallen, flinke opslagcapaciteit, goede logistieke faciliteiten en representatieve kantoorunits.

Samen bouwen, samen brouwen

Deze samenwerking waarbij de drie merken ieder hun eigen identiteit behouden, belooft enkel voordelen op te leveren. De nu al sterke en succesvolle merken zullen hierdoor nóg betere kwaliteit leveren. Met een gezamenlijke productielijn zijn ze niet meer afhankelijk, maar wordt het mogelijk om te investeren in een automatische brouwinstallatie waarmee ze volledige controle en grip hebben op het brouwproces. Individueel zal iedere onderneming sterker worden door deze samenwerking en zijn ze bovendien helemaal voorbereid op de toekomst.

Word mede-eigenaar

Mooie plannen, maar om deze gecombineerde brouwerij te realiseren heeft Lighttown Brewers naast een eigen financiering ook de hulp van bierminnende investeerders nodig. Investeren in de nieuwe brouwerij kan je doen door certificaten aan te schaffen, waarmee je een stukje van de brouwerij koopt. Hiermee word je dus onderdeel van Lighttown Brewers. Tijd om samen te bouwen en samen te brouwen, aldus de initiatiefnemers.

Wellicht heb je al eens kennisgemaakt met een van de brouwerijen, maar wil je meer weten over de samenwerking, de plannen, de drie ondernemingen en hoe je kunt investeren? Ga dan naar www.lighttownbrewers.com.