Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

‘D’ran het is Lente’ volgens Brouwersnös

Geplaatst op zaterdag 4 maart 2023

Brouwersnös Groenlo speelt graag in op de natuur met haar jaargetijden. Elk kwartaal komen ze daarom met een volstrekt nieuw bier, eenmalig gebrouwen. Limited edition. Dat doen zij onder de naam D’ran. Vanaf half maart komen ze op de markt met D’ran tis Lente. ХОП, frisse saison.

Dat is een typische Achterhoekse term voor niet zeuren, niet klagen maar D’ran. Positieve energie. Skik maak’n en van het mooie leven genieten met een bijpassend fijn biertje. Hoe mooi kan het zijn? Vanaf half maart komen ze op de markt met D’ran tis Lente. ХОП, frisse saison. Deze keer een unieke samenwerking (collab) met hun goede vrienden van Hollands Hophuis te Amsterdam. Zij selecteerden voor Brouwersnös een prachtige melange van uitsluitend Servische hopsoorten. ХОП betekent in het Servisch: Hop.

Dat geeft het bier een zeer fris en hoppig karakter. Geheel passend bij de lente. Zeer goed drinkbaar met een alcoholpercentage van 5,5%. Dit verrassende bier komt zowel beschikbaar in kleine 33 cl- als een grote 75 cl-fles.

Uniek aan hun bieren is de 3-voudige vergisting:

1. in open gistkuipen

2. in gesloten tanks

3. vergisting op fles Deze klassieke brouwmethode is uniek in Nederland en zorgt voor veel extra aroma en smaak.