Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

De Vrienden van Amstel LIVE! en The Flying Dutch kondigen unieke samenwerking aan

Geplaatst op donderdag 25 januari 2018

Tijdens een perspresentatie in Rotterdam Ahoy hebben De Vrienden van Amstel LIVE! en The Flying Dutch een unieke samenwerking aangekondigd. Vanwege de jubilea van beide evenementen zal op zaterdag 15 september een eenmalige editie van De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! plaatsvinden in Amsterdam, Eindhoven en Zwolle.

Drie plekken tegelijk
Tijdens het festival dat gelijktijdig op de drie locaties gehouden zal worden, zullen er optredens zijn van o.a. Anouk, Douwe Bob, André Hazes, Typhoon, Chef’Special, Xander de Buisonjé, Jeroen van Koningsbrugge, VanVelzen, BLØF, Guus Meeuwis, Rowwen Hèze, DI-RECT, Lil’ Kleine, Broederliefde, Diggy Dex, Coen & Sander, Lucas & Steve en Fedde Le Grand. In een later stadium zullen er nog meer artiesten aan het programma worden toegevoegd.

Dagvullend programma
Het is voor het eerst dat twee evenementen in Nederland de handen ineenslaan om een nieuw initiatief te ontwikkelen. Net als bij The Flying Dutch zullen de artiesten per helikopter reizen naar de drie steden. Dat zullen zij bij De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! in duo vorm doen waardoor elk optreden unieke samenwerkingen en uitvoeringen van nummers krijgt. Het dagvullende programma wordt afgewisseld met optredens van DJ’s en wordt gepresenteerd door Nick & Simon, Xander de Buisonjé en een nieuw duo Roel (VanVelzen) & Jeroen (van Koningsbrugge).

Pop editie
“Toen we vijf jaar geleden The Flying Dutch lanceerden raakten we al vrij snel in gesprek over een pop editie van het festival”, aldus John Ewbank van The Flying Dutch, één van de drie initiatiefnemers. David Lette, Marketing Directeur Amstel vult aan: “Wij waren op zoek naar manieren om de 20ste editie van ons evenement De Vrienden van Amstel LIVE! op bijzondere wijze met zoveel mogelijk vrienden te vieren. Zo kwamen deze twee werelden samen. Het is altijd onze wens geweest om een keer de grootste Amstelkroeg van Nederland naar de mensen toe te brengen en dat doen we op 15 september door de lucht”. Machiel Hofman van Tribe Company: “Na 65 De Vrienden van Amstel LIVE! shows in Ahoy met talloze vliegende objecten en meer dan honderd duetten is dit natuurlijk een hele andere uitdaging. Een logistieke puzzel waar een geweldig nieuw festival uit voortkomt”.

De kaartverkoop voor De Vliegende Vrienden van Amstel LIVE! start morgenochtend om 10.00 uur via de website vliegendevrienden.nl, Albert Heijn supermarkten en www.ah.nl/vliegendevrienden.