Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

De Rooi Pannen komt met eigen bier

Geplaatst op woensdag 8 februari 2023

Scholengemeenschap De Rooi Pannen heeft sinds kort haar eigen bier. De Irish Red Ale is gedoopt tot De beste van de klas, een bier ontstaan uit liefde voor de praktijk en met een tikkeltje ambitie. Docent Wim Kint stapte drie jaar lang wekelijks in de auto naar Gent. Naast zijn werk bij De Rooi Pannen Tilburg Horeca volgde hij daar een opleiding tot bierbrouwer. In het kader hiervan kwam hij in contact met Marc Vriens van Bierbrouwerij De Roos. Hieruit ontstond een mooie samenwerking met als resultaat De beste van de klas, een bier dat speciaal voor De Rooi Pannen wordt gebrouwen.

Leven Lang Ontwikkelen

Het bier en zijn ontstaan zijn een schoolvoorbeeld van Leven Lang Ontwikkelen. Leren houdt namelijk niet op vanaf het moment dat je de schoolbanken verlaat. Wim Kint: “Ik ben opgegroeid in de buurt van een mouterij. Als klein kind vroeg ik me altijd af wat achter die muren gebeurde. Door de jaren heen is dit uitgegroeid tot mijn interesse in het hele bierbrouwproces. Hartstikke interessant is voor mij daarnaast het koksvak en het pairen van bier met gerechten. Dit komt ook aan bod in mijn lessen.”

“De beste van de klas is het mooie resultaat van een collega die zich vakinhoudelijk verder heeft ontwikkeld op het gebied van bier,” zegt Dick Nieuwenhuis, directeur van De Rooi Pannen Tilburg Horeca. “Door dit soort ontwikkelingen krijgen onze studenten nog beter vakinhoudelijk onderwijs aangeboden. Hierin is het belangrijk om talent en passie te stimuleren en zo inhoudelijk nog sterker te worden. Zo echt kan leren zijn.”

Over het bier

De beste van de klas is een gemakkelijk drinkbaar bier met een rode kleur. Het is gebrouwen met eigen hop die Bierbrouwerij De Roos heeft verbouwd in de regio. Het bier is te bestellen in de verschillende onderwijsrestaurants van De Rooi Pannen in Tilburg, Eindhoven en Breda. Ook zal het bier binnenkort te koop zijn in het Tilburgse onderwijswinkelcentrum van De Rooi Pannen.

Over De Rooi Pannen

Als kleinschalige scholengemeenschap met locaties in Tilburg, Eindhoven en Breda is De Rooi Pannen groots in praktijkgericht onderwijs. In alles wat zij doen staat de praktijk centraal: met echte ondernemingen, echte mensen en echte leermomenten. Zo creëren ze het beste onderwijs, waarmee ze hun leerlingen en studenten leren het beste uit zichzelf te halen. Bij De Rooi Pannen geloven ze verder in het principe van een Leven Lang Ontwikkelen. Daarom organiseren zij ook eendaagse en meerdaagse cursussen, workshops, opleidingen en trainingen op maat voor iedereen die van hun praktijkgerichte onderwijs wil proeven – om daar een leven lang de voordelen van te plukken.