Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

De prijzenregen gaat door voor Brouwerij Huyghe

Geplaatst op vrijdag 1 juni 2018

Brouwerij Huyghe blijft in the winning mood: op de Meininger’s International Craft Beer Awards won La Guillotine een gouden medaille, terwijl Delirium Tremens excelleerde met een platinum medaille. En ook op de Australian International Beer Awards viel het bier met de roze olifant in de prijzen met een zilveren medaille. Averbode Abdijbier pakte er een gouden plak. 4 extra medailles dus voor Huyghe in amper een paar weken. Hiermee komt het totaal dit jaar op 9 medailles.

Platinum
Een jury van 90 bier experts proefde in Duitsland niet minder dan 1100 bieren tijdens de 5de editie van de Meininger’s International Craft Beer Award. En Brouwerij Huyghe zat opniew in het winnende kamp: in de categorie Gold Pale/Blonde Strong Ale won La Guillotine een gouden medaille. Delirium Tremens deed echter nóg beter: het kaapte de platinum medaille weg in de categorie Tripel (Belgian Style). Meteen 2 nieuwe medailles er bij voor de Melse brouwer.

Australian International Beer Awards
Maar ook aan de andere kant van de wereld ging het Huyghe voor de wind: op de Australian International Beer Awards won Averbode Abdijbier een gouden medaille in de categorie Best Belgian/French Style Ale). Delirium Tremens ging er dan weer lopen met de zilveren plak in de categorie Best Specialty Beer. Alain De Laet, gedelegeerd bestuurder van de brouwerij, toont zich een tevreden man: “Hoewel de lijst met medailles ondertussen indrukwekkend lang is geworden, zijn we telkens opnieuw heel blij met elke bekroning voor onze bieren. Het is een pluim op de hoed voor alle 56 medewerkers die er dag in, dag uit keihard voor werken om ons als onafhankelijke, familiale brouwerij op de bierkaart te blijven zetten. Al deze erkenningen zullen ook helpen om ervoor te zorgen dat ik op een dag mijn droom kan realiseren: een brouwerij met internatioale naam en faam, die bovendien blaakt van gezondheid, overdragen aan mijn zoon die de 5de generatie vertegenwoordigt van onze familiale brouwerij.”