Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

De Pasta Kantine wordt Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen

Geplaatst op vrijdag 1 juni 2018

Restaurant de Pasta Kantine aan het Prins Hendrikplein sluit de deuren. De eigenaar van het restaurant wil zich volledig richten op het restaurant van de keten in zijn eigen woonplaats, Breda. De zaak aan het Prins Hendrikplein is overgenomen door drie echte Haagse horeca ondernemers. Zij openen er half juli van dit jaar Gastropub & Brouwerij Van Kinsbergen. “Een plek voor de hele buurt, ook ouders met kinderen”.

Postkantoor
Pas drie jaar zat De Pasta Kantine in het voormalige postkantoor op het Prins Hendrikplein. Vanwege het grotere succes van het pasta concept in Breda, is besloten om alleen in die stad door te gaan. De nieuwe huurders van het pand op het Prins Hendrikplein zijn geen onbekenden in de Haagse horeca. Patrick van Aller, 35 jaar, was eerder operationeel directeur van Rootz BV. Bas Kokshoorn, 35 jaar, was tot voor kort chef kok van restaurant Palmette en eerder van South of Houston en Wicked Wines. En Lara Bakker, 28 jaar, was eerder onder meer gastvrouw van strandtent Buiten en Rootz.

Buurtfunctie
Bij de invulling van het indrukwekkende pand aan het Prins Hendrikplein, hebben Aller, Kokshoorn en Bakker zich laten inspireren door onder meer café Emma aan het Regentesseplein. Aller: “De Emma is zo’n plek die belangrijk is voor de buurt. Waar werknemers en gasten vrienden worden en je altijd terecht kan.” Toch wordt Van Kinsbergen geen kopie van de Emma. De horeca vrienden staken hun licht op in Londen, waar op bijna elke straathoek tegenwoordig een gastropub te vinden is. “Nieuw decor, frisse kleuren, oneindig veel keuze in drank en verrassend goed en betaalbaar eten. Hier eten gezinnen, collega’s, stelletjes en vriendengroepen. Mensen die in de buurt wonen of werken en elkaar op deze plekken vaak meerdere keren in de week tegenkomen.”

Nederlandse twist
Van Kinsbergen omarmt de Engelse formule, maar wel met een Nederlandse twist. De nieuwe zaak moet een mix worden van – het in Nederland veel bekendere – grand caf​é, ​en de Londense gastropub. Daarnaast gaat Van Kinsbergen zijn eigen bier brouwen. Op kleine schaal gebeurt dat in microbrouwerij in de zaak zelf, het Van Kinsbergen Pale Ale wordt naar eigen recept gebrouwen bij De Haagse Brouwmeesters (Eiber – Scheveningen –
Crooked Spider. De opening van Van Kinsbergen staat medio juli gepland. Tot die tijd wordt het pand verbouwd en opnieuw ingericht. Daarbij wordt onder meer gebruik gemaakt van hout dat een tweede leven krijgt: het terras van Van Kinsbergen is straks gemaakt van een 200 jaar oude schuur uit Roemenië.