Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

De Nijmeegse Bierfeesten

Geplaatst op maandag 8 januari 2018

Vijf Nijmeegse cafés organiseren op 13 en 14 januari de Nijmeegse Bierfeesten – Wintereditie in de Stevenskerk Nijmegen. Op 13 januari kun je de beste bieren van Nijmeegse brouwers proeven. Dit jaar kiest een vakkundige jury voor het eerst het beste bier van Nijmegen. Op 14 januari staan de winterbieren centraal. Naast fijne muziek kun je ook genieten van heerlijk eten gemaakt door een pop-up restaurant in het midden van de Stevenskerk. Kaarten kosten 4 euro per dag of 7,50 euro voor 2 dagen.

Dag van Nimweegs bier
Op 13 januari kun je bij Nijmeegse brouwers hun beste bieren proeven. En dit jaar doen ze mee aan een wedstrijd. Voor het eerst is er een vakkundige jury samengesteld om de Nijmeegse bieren te beoordelen. Dit gaat door middel van blindproeven. Het publiek telt ook mee voor 20 procent, dus iedereen heeft invloed op het kiezen van het lekkerste bier van Nijmegen 2018. De jury bestaat uit bierliefhebbers met onder andere de bekende Nijmegenaar Fons de Poel en internationaal biersommelier en chef-kok Arvid Bergström. Om 13 uur opent de kerk haar deuren en sluit ze weer om 23 uur.

Dag van de winterbieren
Op zondag van 13 tot 20 uur kun je de zwaardere winterbieren proeven. De 18cl glazen zijn niet groot, maar perfect om de bieren mee te proeven. Pas wel op, want de meeste winterbieren halen een hoger alcoholpercentage dan de andere bieren. Er zijn niet alleen winterbieren te vinden op zondag, ook voor de liefhebbers van de overige stijlen is er genoeg lekkers te vinden. De Nijmeegse bierfeesten eert ook eigen traditie en heeft ook een eigen bier gebrouwen. Een mooie, zachte Porter.

Kinderen
In een kleine mini-bioscoop draaien een paar kinderfilms in een aparte kapel van de kerk. Verder zijn er leuke, creatieve spelletjes te doen, zodat ouders met kinderen ook even lekker kunnen genieten van een speciaalbiertje. Er is geen begeleiding, maar wel toezicht door de organisatie. De toegang voor kinderen tot 12 jaar is gratis.

Kaartverkoop
De verkoop van de kaarten is op 13 of 14 januari aan de deur, zolang de voorraad strekt. Er is een beperkt aantal kaarten per dag beschikbaar. Je kunt er snel bij zijn door in de voorverkoop al een kaartje te scoren. Deze zijn aan de bar te koop in de volgende cafés: Samson, de Deut, de Mug, Freddy’s en de Opera. Een kaartje voor 1 dag kost 4 euro en een kaartje voor beide dagen kost 7,50. Dit is inclusief gebruik van de toiletten. Aan de deur worden de kaartjes een euro duurder.