Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

De helft van de consumenten proeft blind geen verschil tussen pils en 0,0%.

Geplaatst op zaterdag 15 september 2018

De helft van de consumenten proeft blind geen verschil tussen pils en 0,0%. Dit blijkt uit een blinde smaaktest die bierbrouwer AB InBev gisteren hield in Den Haag. De smaaktest laat volgens AB InBev zien dat 0,0% een smaakvol en volwaardig alternatief is voor pils. AB InBev voerde de smaaktest uit in het kader van ‘Global Beer Responsible Day’, met als doel 0,0% extra te promoten en met consumenten in gesprek te gaan over verantwoord drinken.

Blind tasting
De smaaktest werd uitgevoerd onder bijna 100 consumenten bij Hoender en Hop op de Grote Markt in Den Haag. AB InBev bracht hiervoor de ‘Jupiler Blind Tasting installatie’ naar Den Haag. Consumenten ontvingen een proefglaasje met Jupiler 0,0% of Pils, waarna ze werd gevraagd aan te geven welk bier ze proefden. De helft van de consumenten wist correct aan te geven welk bier in hun proefglaasje zat als ze een proefglaasje pils aangereikt kregen.

Verrast door goede smaak
Woordvoerder Wilco Heiwegen: “We vinden het onze verantwoordelijkheid om verantwoord drinken zoveel mogelijk te stimuleren. Daarom investeren we in het promoten van 0,0% bier. Onze wereldwijde doelstelling is dat in 2025 20% van het door ons verkochte bier alcoholvrij of laagalcoholhoudend is. We zijn aangenaam verrast door de positieve reacties van de deelnemers aan de smaaktest. Consumenten gaven aan nu ‘vaker voor 0,0% te zullen kiezen’ en ‘verrast te zijn door de goede smaak’. Onze Jupiler 0,0%, maar ook onze andere 0,0% bieren zoals Dommelsch, zijn echt een volwaardig en smaakvol alternatief voor pils.”