Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

De Brabandere ondersteunt horecazaken: gratis vat of bak

Geplaatst op donderdag 29 april 2021

De horeca in België bereidt zich voor op de heropening van zaterdag 8 mei. Brouwerij De Brabandere uit Bavikhove wil de sector die het afgelopen jaar heel wat maanden verplicht de deuren moest sluiten extra ondersteunen en schenkt alle geïnteresseerde horecazaken een gratis vat of bak bier. De actie kadert in een grote heropeningcampagne van de familiebrouwerij. Zo worden onder meer bakken bier, waters en frisdranken die vervallen zijn tijdens de coronacrisis gratis vervangen door verse producten en worden momenteel ook de bierleidingen van alle klanten kosteloos gereinigd.

Brouwerij De Brabandere, bekend van merken als Bavik Super Pils, Kwaremont en Petrus, heeft een hard jaar achter de rug, maar ondanks de eigen verliezen bleef de brouwerij investeren in de ondersteuning van de horeca. Zo namen ze het afgelopen jaar verschillende maatregelen om hun klanten te helpen en de impact van de coronacrisis op te vangen. Daar komt nu een cadeautje bij: een gratis vat of bak bier. “We hopen op deze manier een extra steentje bij te dragen voor een succesvolle heropstart”, aldus sales- en marketingdirecteur Stijn Vermoere. “Dit geschenk is niet alleen voor onze eigen zaken, alle horecazaken in België kunnen hier op intekenen via een online formulier. Zo kregen onze klanten een mail en lanceerden we het inschrijvingsformulier via onze sociale media. Ook de bierhandels werken enthousiast mee.”

Extra hulp bij heropening

Op dit moment is het technische team van Brouwerij De Brabandere volop bezig met het kuisen van de leidingen bij de klanten. Een goede reiniging van de bierleiding is namelijk belangrijk om de kwaliteit van het bier op peil te houden en dat is voor brouwers van levensbelang. Albert De Brabandere verduidelijkt: “Niet alleen vers bier, maar ook een propere leiding vormt de kern van een goed draaiend café. Voor ons dus een prioriteit om hier de puntjes op de i te zetten alvorens onze cafés terug open gaan en de tapkraan open zetten.” Ook werd al aangekondigd dat bakken bier, waters en frisdranken die tijdens de afgelopen horeca-lockdown zijn vervallen, kosteloos worden vervangen door de brouwerij. “Onze klanten moeten bij heropening met verse producten kunnen starten. Brouwerij De Brabandere draagt kwaliteit hoog in het vaandel en dus is deze complexe logistieke operatie een evidentie voor ons.” Eerder dit jaar kregen de horeca-uitbaters die een pand bij De Brabandere huren reeds een maand vrijstelling van betaling. Hiernaast blijft het voor de brouwerij belangrijk om met hun klanten naar persoonlijke oplossingen te zoeken om samen deze crisis door te komen. Albert De Brabandere sluit enthousiast af: “We zorgen ervoor dat onze horeca-uitbaters klaar zijn voor de heropening op 8 mei. Wij kijken alvast enthousiast uit naar de eerste versgetapte pint op die dag, en hopen u ook.”