Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

De Beyerd en AB InBev verlengen samenwerking Drie Hoefijzers Klassiek

Geplaatst op vrijdag 15 maart 2019

Café Restaurant Brouwerij De Beyerd uit Breda en Bierbrouwerij AB InBev hebben de samenwerking voor het brouwen van Drie Hoefijzers Klassiek met vijf jaar verlengd. Het bier, dat van origine werd gebrouwen in brouwerij De Drie Hoefijzers in Breda, wordt sinds 2004 onder licentie gebrouwen en verkocht door de Beyerd. Met het verlengen van de samenwerking vieren AB InBev en de Beyerd hun jarenlange verbondenheid en wordt de roemruchte biergeschiedenis van bierstad Breda in ere gehouden.

Mikel de Jongh van De Beyerd: “We zijn verheugd met de verlenging van onze samenwerking, waardoor we Drie Hoefijzers Klassiek volgens origineel recept kunnen blijven brouwen. Het is een donkerblond bier van het type Belgium Pale Ale, met een fruitig aroma, een zachte frisse smaak en een licht bittertje. Liefhebbers van Drie Hoefijzers Klassiek zijn er de komende vijf jaar dus ook zeker van dat ze bij ons dit heerlijke bier kunnen blijven drinken.”
“We vinden het geweldig dat De Beyerd door het brouwen van Drie Hoefijzers Klassiek het erfgoed van onze voormalige brouwerij in Breda in stand houdt en verlengen daarom graag onze samenwerking”, zegt Nicolas Bartholomeeusen, directeur van bierbrouwerij AB InBev in Nederland en eigenaar van het merk Drie Hoefijzers. “Op deze manier kunnen liefhebbers van Drie Hoefijzers ook vandaag de dag nog genieten van dit mooie bier. We zijn trots zo samen de Bredase biergeschiedenis te kunnen koesteren”.