Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Daverende start Beer Geeks Beat ALS actie ‘23/’24 met Tommie Sjef

Geplaatst op maandag 18 september 2023

Zaterdag 16 september jl. vond bij Bierproeflokaal In De Wildeman te Amsterdam de ‘Tommie Sjef Ferry Limited Bottle Tasting’ plaats. Met dit evenement, een initiatief van Rick Kempen, is het officiële startschot van Beer Geeks Beat ALS van dit jaar gegeven. Tijdens de ‘Tommie Sjef Ferry Limited Bottle Tasting’ werden er, zoals de naam al doet vermoeden, bieren geproefd van Tommie Sjef. Niemand minder dan Tommie Sjef zelf, was aanwezig om de bieren die geserveerd werden toe te lichten.

Naast deze unieke ‘meet & greet’ met de brouwer, verzorgde Marike van der Werff van Fromagerie Abraham Kef uit Amsterdam, twee bijpassende kazen. Deelnemers aan dit exclusieve evenement ‘kochten’ hun plekje aan tafel met een minimaal bod van €145,83, waarmee de opbrengst van deze actie voor Beer Geeks Beat ALS zou uitkomen op €3.500,-. Dat was op zichzelf natuurlijk al een fantastisch streven, maar de totale opbrengst van deze middag kwam uiteindelijk zelfs uit op €5.169,32! De organisatie is alle deelnemers ontzettend dankbaar voor hun genereuze biedingen, aanwezigheid en steun aan de actie. Los van het prachtige bedrag dat is opgehaald was het ook een uitermate gezellige middag met schitterende bieren, kazen, verhalen, maar bovenal een top gezelschap. ‘A shared beer really does taste better’!

De organisatie wil hartelijke dank uitspreken aan Bierproeflokaal In de Wildeman, Fromagerie Abraham Kef, Rick Kempen en natuurlijk Tommie Sjef voor de hulp, ondersteuning en sponsering. Ze hadden zich geen betere start van deze editie kunnen bedenken.