Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Dagelijks leven van Mechelaars op Gouden Carolus Collector’s Edition 2023

Geplaatst op dinsdag 1 augustus 2023

Ieder jaar krijgt een Mechelse artiest(e) carte blanche om een ontwerp te maken voor de drieliterfles Gouden Carolus Classic, het collector’s item van Brouwerij Het Anker. Dit jaar prijkt ‘het dagelijks leven van de Mechelaars’ op de fles, een ontwerp van Illustratrice Zinzi Moons die zich voor deze uitgave baseerde op haar thuisstad. Zoals ieder jaar is het aantal flessen van de Collector’s Edition beperkt: er werden 3.000 flessen geproduceerd. Die zijn te koop in de betere drankenhandel en de brouwerijwinkel in Mechelen.

Het dagelijks leven van de Mechelaars
Een Mechelaar houdt van z’n thuisstad. Op zaterdag leiden alle Mechelse wegen naar de vroegmarkt: hier komt het Maneblusser-leven tot volle bloei, in al z’n geuren en kleuren. Deze illustratie is van de hand van Zinzi Moons (°1993), een Mechelse artieste die zich graag laat inspireren door het dagelijkse leven in de Dijlestad.

Beperkte uitgave
Zoals ieder jaar is het aantal flessen van de Collector’s Edition beperkt: er werden 3.000 flessen geproduceerd. Die zijn te koop in de betere drankenhandel en de brouwerijwinkel in Mechelen.