Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

‘Crowdsurf in a rubber dinghy’ luidt festivalseizoen in

Geplaatst op donderdag 28 juni 2018

De Belgische brouwerij The Musketeers lanceert in aanloop naar de opening van haar nieuwe brouwerij in het Waasland eind 2018 een reeks Bucketlistbieren. ‘Crowdsurf in a rubber dinghy’ luidt – als tweede bier in de reeks – op geheel eigenzinnige wijze het festivalseizoen in. De brouwers roepen fans op om deze zomer te crowdsurfen en zo de bucketlist van de brouwerij mee af te vinken.

Ondeugende Theresa May
Iedereen heeft wel een aantal dingen op zijn of haar verlanglijstje staan. Net zo bij The Musketeers. De brouwers beslisten om hun persoonlijke bucketlist om te zetten in een reeks bieren die beperkt zijn in oplage, crafty van smaak en tegelijk erg doordacht gemaakt. Hun eerste bier van de reeks was de tarwe-IPA ‘Run through a field of wheat’, een knipoog naar het meest ondeugende dat Theresa May naar eigen zeggen ooit in haar leven had gedaan.

Frisse Saison
Het tweede bier, ‘Crowdsurf in a rubber dinghy’, is een frisse saison die op haar beurt verwijst naar het festivalseizoen waar we in BelgiĆ« zo trots mogen op zijn. “We zouden het geweldig vinden, mochten we van fans filmpjes toegestuurd krijgen hoe ze op een festival crowdsurfen in een rubberbootje. Dat zou voor ons de ultieme kick zijn.”, aldus Stefaan Soetemans en Kristof De Roo van The Musketeers.

Tastingnotes
Crowdsurf In A Rubber Dinghy – Saison is een typische dorstlesser. Het lichte bier (12 EBC) met 6,5% alcohol heeft een droge afdronk en is licht zurig. De milde bitterheid van 30 IBU maakt het bier voor een breed publiek toegankelijk. Een stevige carbonatie en een atypische citrustoets geeft het bier een sprankelend karakter, ideaal voor een warme zomeravond.