Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Crowdfunding Nevel Wild Ales door sloop van het Honigcomplex

Geplaatst op woensdag 7 juli 2021

Nevel, de bekende Nijmeegse brouwer achter ‘Het Beste Bier van Nederland 2021’, wil door middel van crowdfunding de verhuizing financieren naar Nijmegen-Noord. De brouwerij is momenteel gelegen op het Honigcomplex Nijmegen, maar moet gedwongen verhuizen vanwege de sloop van het Honigcomplex januari 2022. In totaal moet de brouwerij minimaal €130.000 euro, met een maximaal doel van €260.000 ophalen via het platform CrowdAboutNow.

Met het opgehaalde geld wil de brouwerij een aantal dingen financieren, zoals de verhuizing van de brouwerij, maar ook uitbreiding van installaties, een nieuw Proeflokaal in het centrum van Nijmegen en het onafhankelijk maken van de huidige bancaire lening te financieren. Nevel Wild Ales wil dat het liefst voor elkaar krijgen zonder afhankelijker te worden van de bank. Daarom doet het een oproep aan iedereen die zich betrokken voelt bij Nevel mee te investeren in de toekomst van de brouwerij. Er is binnen 5 dagen al ruim €180.000 euro opgehaald van het totale doelbedrag van €260.000. “En dat terwijl we net pas online zijn gegaan”, aldus Mattias Terpstra, eigenaar van Nevel. 

Sloop Honigcomplex

Op 31 december 2021 wordt het complex gesloopt en zal er plaats worden gemaakt voor woningen. Een groot deel blijft staan of wordt gerenoveerd, maar ook een flink deel wordt gesloopt. Terpstra: “Natuurlijk wisten we vanaf het begin dat het Honigcomplex een tijdelijke locatie zou worden. Veel ondernemers moeten uitwijken naar een andere locatie. Gelukkig hebben we een pand gevonden in Nijmegen-Noord. Om de hoek worden veel nieuwe woningen gebouwd en het belooft een bruisend stuk Nijmegen te worden. Daar gaan wij ook aan bijdragen met de komst van de brouwerij.”

Circulaire brouwerij

Die droom is een volledig circulaire brouwerij, een brouwboerderij die draait op eigen grondstoffen, met een voedselbos voor ingrediënten als fruit, kruiden en hop. Kortom, alles van eigen grond. “Met ter plekke een proeflokaal annex restaurant, waarbij ook alle afvalstromen op het eigen land blijven. Om te demonstreren dat de noodzakelijke voedseltransitie mogelijk is. Dat is ons grote doel.” Om dit doel te kunnen verwezenlijken heeft Nevel Wild Ales de hulp nodig van liefhebbers. “We zijn reeds gestart met een crowdfunding via CrowdAboutNow. Zoals gezegd zijn we op de goede weg, maar kunnen alle hulp hard gebruiken.” Geïnteresseerden kunnen op twee manieren meedoen: door middel van een lening tegen rente of door een voorverkoop. Bij de voorverkoop krijg je als investeerder twee unieke houtgerijpte bieren die speciaal voor crowdfunders gebrouwen is.

Naar verwachting zal de brouwerij medio november gaan starten met de verhuizing. Terpstra hoopt dat de financiering binnen een paar weken rond is. “Vanaf dan kunnen we echt gaan beginnen met plannen maken”. Meer informatie? Ga naar www.crowdaboutnow.nl/nevelwildales.