Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

CRAFTBrouwers zeer tevreden over 7e editie jaarcongres

Geplaatst op vrijdag 24 maart 2023

Donderdag 23 maart 2023 was het zover: de zevende editie van de Dutch Craft Beer Conference, dit keer in ’s Hertogenbosch. CRAFTBrouwers kijken zeer tevreden en voldaan terug op dit jaarcongres. Met ruim 400 bezoekers, een boeiend programma, meer dan 50 standhouders, een goede locatie (1931 Congrescentrum) en een uitmuntende sfeer, was deze editie zeer succesvol te noemen. De organisatie vond het een feest om zoveel mensen met een passie voor (het brouwen van) bier samen te brengen en zo kennis te delen en te genieten van dit product en alles wat daarbij hoort.  

Om CRAFT-leden – in tijden waarin alles duurder wordt – de gelegenheid te blijven bieden deel te nemen aan dit congres, zijn dit jaar de eerste twee tickets gratis aangeboden. Dit heeft goed uitgepakt. Maar liefst ruim 400 mensen hebben het congres bezocht en dat is aanzienlijk meer dan in 2022. CRAFT kan hier dan ook alleen maar tevreden over zijn.

Social programma
Het begon de woensdag voorafgaand aan het congres al goed met het sociale programma. Dit middag- en avondprogramma was inspirerend én gezellig. Met 36 bierliefhebbers is er genoten van wat ’s Hertogenbosch qua bier te bieden heeft. Naast een inhoudelijk programma met o.a. een rondleiding en bierproeverij bij Stadsbrouwerij van Kollenburg was er vooral gelegenheid om kennis uit te wisselen en samen een goed glas bier te drinken. Hier leende ook het afsluitende diner bij Bossche Brouwers zich prima voor. Deelnemers waren dan ook zeer enthousiast en de sfeer onderling was geweldig.

Het congres
Bierliefhebbers konden een hele dag genieten van een zeer divers en boeiend programma. Er waren diverse workshops, lezingen en presentaties om naar eigen inzicht bij te wonen. Dit alles werd in goede banen geleid door dagvoorzitter Perry de Man. Met zijn humor en passie voor culinair koken en bier wist hij het programma goed te begeleiden. Op de beursvloer presenteerden meer dan 50 standhouders zich. Fantastisch! Het is een prettige en laagdrempelige manier om elkaar te ontmoeten en advies in te winnen. Bij dit alles was er volop ruimte om, onder het genot van een hapje, diverse bieren te proeven en bij te praten.

Dankwoord partners/Sponsoren

Een evenement als dit is niet mogelijk zonder partners (sponsors). We danken dan ook alle sponsoren voor hun inzet en bijdrage. Een speciaal dankwoord is er voor de etiketten- en verpakking drukkerij Eshuis, wederom hoofdsponsor van de Dutch Craft Beer Conference. Tot slot een dankwoord aan een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan dit succesvolle congres.