Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Coronaproof ‘Cornet Trail’ – 4e Belgian Brewer Trails – in Steenhuffel

Geplaatst op dinsdag 16 maart 2021

Omdat bewegen gezond is en genot goed is voor onze moraal, bundelen ondertussen al meer dan negen Belgische Brouwers hun krachten en ontwikkelen ze in samenwerking met INTO Sport Events een nieuw trail concept: de Belgian Brewer Trails. De ‘Cornet Trail’ is van 9 tot 25 april te gast in Steenhuffel, Londerzeel.

“De Belgian Brewer Trails biedt een antwoord op een ervaring die vele mensen het afgelopen jaar gemist hebben: een combinatie van ontdekken, proeven, beleven en bewegen. We zorgen voor een veilige, individuele sportieve aanpak met de ervaring van een sportevenement”, aldus Yves Hellemans, bierliefhebber en zaakvoerder van INTO Sport Events. Trailrunning is een vorm van hardlopen, waarbij de deelnemers offroad over smallere paadjes lopen. Een iets avontuurlijker concept dan de klassieke loopwedstrijd over asfalt, waarbij de focus voornamelijk ligt op snelle tijden. Het format biedt een heel andere beleving, waarbij connectie met de natuur centraal staat. Vergelijk het een beetje met wat mountainbike voor fietsen is.

Parcours voor alle lopers

“Vanuit CORNET willen we mensen met elkaar verbinden, wat natuurlijk voor een uitdaging zorgt in deze tijden”, zo vertelt Tom Robberechts – Marketing Manager van CORNET. “We willen daarom met onze deelname aan deze actie perspectief bieden aan de sportieve geesten en hen in contact brengen met ons prachtig bier! Om dit te onderstrepen hebben we ervoor gezorgd dat er ook over het domein van Kasteel Diepensteyn kan worden gelopen, waardoor de lopers in aanraking komen met de geschiedenis van CORNET.” Er is een aanbod voor elk niveau. Drie routes van respectievelijk 6, 12 en 21 kilometer doorkruisen de gemeente en brengen je langs enkele prachtige stukjes natuur. Ga ze zeker ontdekken! De lokale Atletiekclubs Pegasus en Olympia, zorgen mee voor het dagelijkse onderhoud van de routes en ook zij staan klaar om er een prachtige beleving van te maken. 

De kers op de taart: het Run & Bike parcours voor knuffelcontacten en familieleden. Dit 21km lange parcours leg je in duo af, waarbij telkens iemand fietst en iemand loopt.

Lokale verankering

Belgian Brewer Trails brengt een verhaal dat maatschappelijk gedragen wordt. Het is een actie voor en door lokale brouwerijen en verenigingen, die productioneel en inhoudelijk hun steentje bijdragen om het mooiste van hun streek in de verf te zetten. Dat het initiatief komt van lokale brouwerijen en verenigingen, motiveert de gemeenten uiteraard om het initiatief te ondersteunen. Door de Covid-maatregelen staan de brouwerijen voor de nodige uitdagingen.

Schepen van Sport Dimitri Robbyns: “Dankzij de volledig coronaveilige aanpak is het ook voor ons als gemeentebestuur een mooi sportief belevingsaanbod voor de hele bevolking. Onze gemeenteheeft de reputatie om altijd heel wat leven in de brouwerij te hebben. ’s Zomers en ‘s winters organiseren we kleine & grotere activiteiten voor onze bevolking. In de zomer van 2020 en afgelopen winter zetten we in op creatieve en coronaveilige programmaties. We zijn heel enthousiast om met deze trail routes een sportieve beleving te kunnen hosten”, aldus schepen van Sport Dimitri Robbyns.

Deelnemen?

Door deel te nemen aan de verschillende Belgian Brewer Trails ontdek je telkens een lekker Belgisch biermerk, doorkruis je de ‘verborgen parels’ van de natuur op en rond de brouwerij, en ondersteun je een vereniging, de deelnemende brouwer en (hopelijk binnenkort weer) de lokale horeca. Wegens de sluiting van de horeca krijgen de deelnemers na afloop een fles Cornet als bedankje mee naar huis, ter vervanging van de verdiende degustatie ter plaatse. Eerst lopen, dan genieten. Of beter: No Pain – No Grain! Belgian Brewer Trails is een organisatie van INTO Sport Events. Alle informatie over het concept op www.belgianbrewertrails.be. Info over Cornet: www.cornetbier.be